6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAvem, în sfârşit, loc de grătar!

Avem, în sfârşit, loc de grătar!

După ce Gazeta de Sud scria acum o săptămână că nu există un loc special amenajat pentru grătar în Craiova, municipalitatea s-a autosesizat şi a pregătit un astfel de loc în zona Bariera Vâlcii

În duminica Floriilor, zeci de craioveni s-au strâns în zona Bariera Vâlcii pentru a se bucura de faptul că pot face grătar, de data asta legal, într-o zonă pregătită pe ultima sută de metri de autorităţile locale. Amenajat pe terenul Direcţiei Silvice şi cu ajutorul Companiei de Apă, care a şi adus o sursă de apă în zonă, locul de grătar va fi deschis până pe 7 mai.

„Accesul e mai rău, vai de lume“

În zgomotul micilor care sfârâiau pe grătar şi al muzicii venind din maşini, craiovenii au spus că le place noul loc. „E foarte bine. Au asigurat minimul necesar, apă, coşuri de gunoi. Dacă vor amenaja în continuare, cu siguranţă vom mai veni“, a spus Florin Munteanu, care a venit cu familia să-şi sărbătorească ziua numelui. Nici cei mici nu au ratat ocazia să se joace şi să se bucure de ieşirea în natură cu părinţii. „Îmi place pentru că e frumos şi poţi să faci ce vrei. Mă joc cu mingea, e aer curat“, a spus Raluca, una dintre fetiţele venite să facă grătar împreună cu familia. Drumul de acces, însă, e un pic cam nepregătit, consideră Nicu, venit şi el pentru câteva ore la iarbă verde. „E cât de cât OK. Accesul e mai rău, vai de lume. Dar până la urmă e ceva bun. Unde să ne ducem în altă parte? Din câte ştiu, doar ăsta e amenajat“, a spus craioveanul.

Amenajare pe ultima sută de metri

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a sosit şi ea la ora prânzului la locul de grătar. Aceasta a declarat că „mi-aş fi dorit foarte mult să avem locul nostru […]  În câteva zile a trebuit să ne mobilizăm, să aducem aici câteva containere de gunoi, câteva toalete ecologice. Ieri (sâmbătă – n.r.), Compania de Apă a reuşit să tragă şi ţeava de apă până aici şi să monteze un robinet, pentru că nu se putea face un spaţiu de picnic fără să existe apă potabilă. Până la urmă, am făcut toate aceste demersuri şi zic eu că astăzi putem să ne lăudăm cu acest spaţiu de picnic care arată bine“.

Craiovenii ar putea face grătar la Tancodrom

Primăriţa a mai spus că locul de grătar ar fi trebuit să fie la Tancodrom, însă durează foarte mult demersurile pentru ca acel teren să intre în subordinea municipalităţii. „Noi ne programaserăm încă de acum şase luni să avem terenul de la Tancodrom şi acolo să facem toate investiţiile. Din păcate, durează foarte mult hotărârea de guvern pentru preluarea de către municipalitate a acelui teren“.
Locul beneficiază de containere selective pentru gunoi, care vor fi ridicate de Salubritate. Aceasta se va ocupa şi de curăţenie după ce se va încheia perioada de grătare pentru acest loc, mai precis după data de 7 mai. Zona de picnic se află în cartierul Bariera Vâlcii, lângă păduricea de conifere, iar intrarea se face din Centura de Nord.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS