7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraioveni, reciclaţi deşeurile electrice!

Craioveni, reciclaţi deşeurile electrice!

http:http://www.youtube.com/watch?v=lYfUvW9hlKo

Craiovenii sunt invitaţi vineri şi sâmbătă, pe 26 şi 27 aprilie, la o nouă campanie de mediu pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electrocasnice (DEEE).

Organizată de Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec în parteneriat cu Primăria Craiova şi SC Salubritate Craiova SRL, campania de colectare a deşeurilor DEEE este a doua de acest gen desfăşurată în Craiova. La prima, care a avut loc în noiembrie anul trecut, au fost strânse peste 14 tone de deşeuri electrice, deja tratate şi reciclate la momentul actual, după cum a declarat reprezentantul RoRec, Dan Burciu, într-o conferinţă de presă organizată ieri la Primăria Craiova.

Cupoane şi tombolă pentru deponenţi

Strângerea deşeurilor în zilele de 26, respectiv 27 aprilie, se va desfăşura între orele 9.00 şi 17.00, în 15 centre din oraşul Craiova. Cei care vor depune aparate electrice mari întregi (combine, vitrine şi lăzi frigorifice, frigidere, congelatoare, maşini de spălat rufe şi vase, uscătoare de haine, aparate de aer condiţionat) vor primi cupoane în valoare de 40 sau 20 de lei, iar toţi deponenţii vor fi înscrişi şi într-o tombolă cu 30 de premii, constând în aparatură electrocasnică. Extragerea va avea loc luni, 29 aprilie, la ora 11.00, la Primăria Craiova.
Craiovenii trebuie să ştie că, în măsura în care aparatura este greu de transportat, pot suna la unul dintre numerele de telefon 0752.897.638 sau 0720.897.638 pentru preluarea gratuită de la domiciliu. În ceea ce priveşte transportul de la punctele de colectare la depozitul mobil de colectare, el va fi asigurat de Salubritate.

„Ideal ar fi să se construiască un centru de colectare“

Întrebat de posibilitatea înfiinţării unui centru de colectare permanent la Craiova, Dan Burciu a mărturisit că „ideal ar fi să se construiască un centru de colectare. Craiovenii vor să scape de aceste aparate şi nu au unde“. Prezentă la conferinţă, viceprimarul Cristina Calangiu a declarat că problema este legată de găsirea unei locaţii. „Dânşii (RoRec – n.r.) au solicitat de câteva ori la primărie, noi suntem cei care pentru moment nu am găsit soluţia, unde anume să le punem la dispoziţie acest teren“. Totuşi, promisiunile pentru un centru de colectare rămân în picioare.
Situaţia Craiovei este îmbucurătoare în ceea ce priveşte deşeurile de la ultima campanie de colectare, având în vedere cele peste 14 tone. Deşi nu există încă un clasament oficial, „sunt diferite localităţile unde gradul oamenilor responsabili este mai mult sau mai puţin ridicat“, a explicat Burciu, dând şi câteva exemple de localităţi doljene campioane la strângerea deşeurilor DEEE. „În Scaieşti, cei 2.000 de locuitori au reuşit să strângă două tone. Astfel de exemple mai sunt în Coţofenii din Dos sau Dăbuleni“, a conchis reprezentantul RoRec.

Cele 15 centre de colectare pentru deşeurile electrice

– Şcoala Gimnazială nr. 33 – „Elena Farago“ – strada Elena Farago;
– Şcoala Gimnazială nr. 36 – „Gheorghe Bibescu“ – strada Dr. Nicolae Şişeşti;
– Şcoala Gimnazială nr. 12 – „Decebal“ – bulevardul Nicolae Titulescu;
– Şcoala Gimnazială nr. 19 – „Lascăr Catargiu“ – strada Bărăganului;
– Şcoala Gimnazială nr. 31 – „Nicolae Romanescu“ – strada Vântului;
– Şcoala Gimnazială nr. 30 – „Mihai Viteazul“ – strada Duiliu Marcu;
– Şcoala Gimnazială nr. 32 – „Alexandru Macedonski“ – strada Castanilor;
– Şcoala Gimnazială nr. 23 – „Sf. Gheorghe“– strada Brazda lui Novac;
– Liceul „Matei Basarab“ – strada Vasile Alecsandri;
– Colegiul Naţional „Carol I“ – strada Ioan Maiorescu;
– Colegiul Tehnic Energetic Craiova – strada Amaradiei;
– Liceul de Artă „Marin Sorescu“ – strada Tabaci;
– Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi“ – strada Brâncuşi;
– Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară – strada Brestei;
– Liceul Teoretic „Henri Coandă“ – strada Henri Coandă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS