12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMiroase a blat în primărie

Miroase a blat în primărie

Lăudătorii primăriţei vor să se înfrupte din banii publici rezervaţi pentru găzduirea şi administrarea site-ului municipalităţii

Unul dintre „jurnaliştii“ care-i ridică osanale primăriţei Craiovei – prin intermediul unui săptămânal al cărui nume nu-l vom publica pentru a nu-i face o reclamă nemeritată – vrea să obţină o felie din banii publici. Mai precis, îşi doreşte să obţină contractul de găzduire şi administrare a site-ului municipalităţii. Pentru că, după cum a putut observa oricine în ultima vreme, Primăria Craiova are doar o clonă a fostului site, cu date puţine şi neactualizate, cam ce i-a mai rămas după ce municipalitatea a rupt contractul cu firma care-i administra domeniul virtual.
Ca să dea o aparenţă de legalitate afacerii, instituţia păstorită de Olguţa Vasilescu a organizat o selecţie de oferte pentru „Găzduirea şi administrarea portalului Primăriei Municipiului Craiova www.primariacraiova.ro“, contract cu o valoare estimată de 22.000 de lei, plus TVA. Potrivit invitaţiei de participare, publicată pe site-ul clonă al Primăriei Craiova, „data şi ora limită de depunere a ofertelor este 19.04.2013, ora 10.00“. Doar că, din câte se pare, până la ora menţionată se depusese o singură ofertă. Şi nu era a lăudătorului primăriţei! Acesta s-a trezit mai târziu şi a ajuns cu oferta la Primăria Craiova la câteva minute după ora-limită. Şi, totuşi, oferta i-a fost primită la Registratură, fapt care îl face pe contraofertant să creadă că-i vorba de un blat.

Achiziţie cu dedicaţie?

Reprezentantul firmei SC Bmobile SRL, Andrei Buşe, a depus vineri, la Primăria Craiova, o contestaţie cu privire la modul de organizare a acestei proceduri de achiziţie publică, atrăgând atenţia că „Marius Daniel Ciochiu a depus în numele firmei sale o ofertă după termenul-limită“.
Însă, contestaţia atrage atenţia asupra mai multor nereguli în organizarea acestei proceduri.
„În cadrul anunţului nu este specificată data de deschidere a ofertelor şi procedura care trebuie urmată de către ofertanţi. De asemenea, în cadrul invitaţiei de participare publicate pe site-ul primăriei: www.primariacraiova.ro, Capitolul «Informaţii Publice», secţiunea «Licitaţii 2013», anunţul cu numele «Găzduirea şi administrarea portalului Primăriei Municipiului Craiova», ne ghidează către un site care nu aparţine Primăriei Craiova (în speţă: www.primaria-craiova.ro) şi care nu poate fi accesat“, se arată în contestaţia lui Buşe.
„Dacă Ciochiu a depus oferta după ora-limită, asta ar putea însemna orice, chiar şi faptul că cineva a deschis oferta mea, i-a spus ce sumă am solicitat eu, iar contracandidatul meu şi-a schimbat oferta, ca să fie mai bună decât a mea“, a declarat Andrei Buşe, administratorul SC Bmobile SRL.
Rămâne acum de văzut cum va reacţiona municipalitatea în acest caz. Ce posibilităţi are? Destule… Spre exemplu, poate să treacă peste orice prevederi legale şi să-l declare câştigător pe fidelul aplaudac al Olguţei Vasilescu… Poate să refacă procedura de achiziţie publică… Ori poate – de ce nu! – să procedeze corect şi să atribuie contractul celei mai bune oferte. Nimic nu-i imposibil!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS