10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBuluc la Bursa locurilor de muncă

Buluc la Bursa locurilor de muncă

Aproape 1.000 de gorjeni au participat vineri la Bursa locurilor de muncă organizată la Târgu Jiu de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Evenimentul a fost găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu, fiind prezenţi 60 de agenţi economici care au oferit aproape 600 de locuri de muncă, în diferite domenii de activitate. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, cele mai multe locuri de muncă au fost oferite absolvenţilor de studii medii, însă au existat aproximativ 80 de oferte şi pentru absolvenţii de studii superioare. Au participat nu numai şomerii aflaţi în evidenţele Agenţiei, ci şi cetăţeni aflaţi de mai multă vreme în căutarea unui loc de muncă şi care, până în prezent, nu au reuşit să semneze un contract de muncă cu un angajator.
Faptul că Bursa locurilor de muncă avea anunţată deschiderea la ora 10.00 nu i-a împiedicat pe foarte mulţi cetăţeni, în special tineri, să vină încă de la ora 8.00 şi să se aşeze la coadă în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. În jurul orei 10.00, se strânseseră deja aproape 500 de persoane dornice să afle ce oferte le-au pregătit agenţii economici care au răspuns invitaţiei primite de la AJOFM. Au existat şi câţiva cetăţeni care, din cauza cozilor create la uşile de la intrare, au decis să nu mai participe la Bursa locurilor de muncă şi să plece acasă, deşi veniseră dis-de-dimineaţă la locul evenimentului. Participarea numeroasă le-a întrecut şi organizatorilor aşteptările, mai ales că anul trecut la Bursa generală a locurilor de muncă au fost prezente în jur de 600 de persoane: „Ne bucurăm că, de la un an la altul, participarea este din ce în ce mai numeroasă. Oamenii au căpătat încredere în faptul că agenţii economici cu care lucrăm noi sunt deosebit de serioşi şi încheie contracte de muncă, achită contribuţiile aferente şi nu îi angajează pe o perioadă de probă sau limitată de timp. Dintre meseriile solicitate de către angajatorii care au fost prezenţi la această bursă menţionăm: confecţioner textile, lucrător gestionar, sudor, şofer, agent de turism, agent de securitate, lăcătuş mecanic, electrician, măcelar, carmangier, macaragiu, motostivuitorist, ambalator manual, muncitor necalificat. Pentru persoanele cu studii superioare: inginer TCM, inginer electromecanic; inginer CCIA, inginer instalaţii, economist, inspector asigurări şi consultant financiar. Noi ne şi adaptăm la oferta de pe piaţa locurilor de muncă şi organizăm cursuri de formare în meserii cerute, cum ar fi cele în domeniul turismului. Avem şi absolvenţi de studii superioare care se recalifică“, a declarat Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Au venit şi deţinuţii

La Bursa generală a locurilor de muncă găzduită de Casa de Cultură a Sindicatelor Gorj au fost prezenţi vineri şi 14 deţinuţi din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu. Aceştia au dorit să îşi găsească un loc de muncă pentru când vor fi puşi în libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS