8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBoerică, condamnat pentru accidentul din 2011

Boerică, condamnat pentru accidentul din 2011

Omul de afaceri craiovean Genică Boerică a fost condamnat, miercuri, de Judecătoria Sector 1 Bucureşti, la un an de închisoare cu suspendare într-un dosar în care a fost cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.
Acest ultim dosar penal al lui Boerică a fost înregistrat pe 26 mai 2011, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, după ce omul de afaceri a lovit un pieton cu maşina şi a părăsit locul accidentului. Potrivit procurorilor Parchetului General, pe 26 mai 2011, în jurul orei 17.30, la intersecţia dintre Calea Dorobanţi cu strada Muzeul Zambaccian din Bucureşti, Iulian Crăciun, de 33 de ani, care traversa strada pe trecerea de pietoni într-un cărucior cu rotile, a fost lovit de un Porsche Cayenne negru. Tânărul din căruciorul cu rotile a fost proiectat pe asfalt şi a suferit o fractură de mandibulă în urma accidentului de circulaţie. Iulian Crăciun a precizat atunci că, după ce l-a lovit, şoferul a oprit şi a coborât, însă nu pentru a-l ajuta, ci numai ca să scoată căruciorul de sub Porsche, după care a plecat. Şoferul maşinii a fost identificat o zi mai târziu, polițiștii stabilind că autoturismul Porsche care l-a lovit pe tânăr a fost condus de omul de afaceri Genică Boerică.
Acesta din urmă a fost trimis în judecată în noiembrie 2012, iar miercuri a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Potrivit reprezentanţilor Judecătoriei Sector 1 Bucureşti, sentinţa instanţei poate fi atacată cu recurs atât de procurori, cât şi de inculpat în termen de zece zile de la pronunţare.
Aceasta este cea mai „blândă“ pedeapsă primită de Boerică, acesta fiind condamnat în cursul anului 2012 în alte două dosare penale. În martie 2012, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la 12 ani de puşcărie într-un dosar privind returnări ilegale de TVA în valoare totală de 4.535.984 de euro. În prezent, acest dosar este pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, care judecă apelul formulat de inculpaţi. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 8 mai. Două luni mai târziu, în mai 2012, Genică Boerică a fost condamnat în alt dosar privind rambursări ilegale de TVA. Tribunalul Dolj a dispus ca Boerică să execute şapte ani şi şase luni de puşcărie în acest dosar, ceilalţi trei inculpaţi primind pedepse între trei ani şi şase luni şi cinci ani şi şase luni de închisoare. Acest dosar se află pe rolul Curţii de Apel Craiova, următorul termen fiind stabilit de instanţă pentru 26 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS