17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBebeluş mâncat de câini

Bebeluş mâncat de câini

Cadavrul unui bebeluş mâncat de jumătate de câini a fost descoperit ieri de cadrele medicale ale Spitalului Orăşenesc din Târgu Cărbuneşti. Nou-născutul a fost găsit lângă mai multe coşuri de gunoi şi fusese mâncat de maidanezi de la brâu în jos. Poliţia a început o anchetă şi încearcă să dea de urma mamei. Conform anchetatorilor, nou-născutul a fost adus pe lume, cel mai probabil, cu o seară înainte de a fi găsit de angajaţii unităţii medicale. Procurorii gorjeni au cerut şi efectuarea unei necropsii pentru a se stabili dacă bebeluşul a fost născut mort sau viu. Din primele cercetări a reieşit că micuţul nu a fost născut în Spitalul din Târgu Cărbuneşti, întrucât în evidenţele unităţii medicale nu figurează nici o naştere recentă sau o gravidă care să fi fost externată zilele trecute. Procurorii nu exclud ca o altă persoană, în afara mamei, să fi aruncat copilul şi astfel ancheta vizează infracţiunea de omor.

Sfâşiat de câini

Directorul Spitalului Orăşenesc din Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, a declarat că micuţul a fost sfâşiat pur şi simplu de câini. Animalele au tras de trupul micuţului şi l-au rupt în bucăţi: „Nu este copil de la noi din spital. Nenorocirea a fost depistată în cursul dimineţii de azi (ieri -n.r.). Infirmierele de la Chirurgie ştergeau geamurile. La un moment dat au observat în curte o plasă şi lângă acea plasă un bebeluş. Au anunţat colegele şi, coborând să vadă despre ce este vorba, şi-au dat seama că micuţul era mort. Acesta se pare că nu mai avea membrele inferioare, semn că a fost, probabil, sfâşiat de câini. Din primele cercetări ale medicului legist se pare că avea cam 24-36 de ore de când se născuse. Noi nu am avut naşteri de vreo trei zile în spital, aşa că este exclus să fie din unitatea noastră. Autopsia va stabili în ce condiţii a murit cel mic, iar poliţiştii încearcă să dea de urmele autorului. Din discuţiile cu anchetatorii, cel mai probabil, copilul a fost aruncat“, a declarat Constantin Târziu.

Mama ar putea fi acuzată de pruncucidere

În cazul în care mama va fi găsită şi îşi va recunoaşte fapta, atunci aceasta va fi acuzată de pruncucidere. „Este posibil să fi fost născut acasă, undeva, şi copilul să fi fost adus ulterior şi aruncat în curtea spitalului. Luăm în calcul toate variantele până când o găsim pe mamă. Cert este că la Spitalul din Târgu Cărbuneşti nu a fost înregistrată vreo naştere sau vreo gravidă care să se apropie de termen pentru a naşte. Am primit toate datele de la spital. Noi am fost sesizaţi de angajaţi care au găsit în zona locului de depozitare a gunoiului cadavrul mâncat de câini de la brâu în jos. Aşteptăm necropsia pentru a avea la dispoziţie toate datele“, a declarat procurorul de caz Gheorghe Moţa, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS