16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist şi avocat, şpăgari într-un dosar de viol

Poliţist şi avocat, şpăgari într-un dosar de viol

Un ofiţer de poliţie judiciară din cadrul IPJ Dolj şi un avocat al Baroului Dolj au fost reţinuţi de procurorii DNA sub acuzaţiile de luare de mită şi trafic de influenţă, după ce s-a stabilit că au primit bani de la trei suspecţi pentru a le „aranja“ un dosar de viol

Relu Căle, subcomisar în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Craiova, şi Mihai Pascu, avocat al Baroului Dolj, au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj marţi seară, în urma unui flagrant organizat de ofiţerii Serviciului Anticorupţie Dolj şi de procurorii DNA.
Potrivit anchetatorilor, povestea şpăgii luate de cei doi a început duminică seară, când o tânără animatoare s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru a primi îngrijiri medicale. Ulterior, tânăra a povestit în faţa poliţiştilor craioveni că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost victima unui viol. Fata a explicat că, sâmbătă seară a mers în oraşul Dăbuleni împreună cu o prietenă, tot animatoare, pentru a dansa într-un club. După terminarea programului au plecat spre Craiova cu o maşină, în care se mai aflau amicul uneia dintre ele şi alţi doi tineri. Băieţii au hotărât să oprească autoturismul în zona pădurii Bratovoieşti, unde au întreţinut relaţii sexuale cu animatoarele, după care le-au dus acasă, la Craiova. După plângerea depusă de tânără, cazul a fost preluat de comisarul Relu Căle, care a început cercetările pentru comiterea infracţiunii de viol. O zi mai târziu, luni, ambele tinere s-au prezentat la IML Craiova, iar medicii legişti au stabilit că nu prezintă leziuni specifice unui viol, astfel că dosarul penal în care erau cercetaţi cei trei tineri a început să se „clatine“.
După cum au stabilit procurorii DNA, între timp, subcomisarul Căle a aranjat ca cei trei suspecţi să-l angajeze ca avocat pe Mihai Pascu, iar acesta, în cursul zilei de luni, „la inițiativa lui Căle Relu, ofiţer de poliţie judiciară, a pretins unor denunțători suma de 15.000 de lei, susținând că ar putea să intervină la un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, astfel încât să fie adoptată o soluţie favorabilă denunţătorilor, într-un dosar penal în care sunt cercetaţi“, au precizat procurorii DNA.

Şpaga din coşul de rufe

Se pare că cei trei suspecţi de viol au aflat rezultatul medicilor legişti şi s-au prins destul de repede că sunt pe cale să ia „ţeapă“ şi să scoată din buzunare o sumă frumuşică de bani pentru a scăpa de dosarul penal în care, cel mai probabil, oricum procurorul dădea o soluţie favorabilă lor. Marţi dimineaţă, cei trei tineri le-au făcut o vizită ofiţerilor Serviciului Anticorupţie Dolj, cărora le-au povestit de propunerea făcută chiar de avocat lor. Având denunţurile tinerilor, ofiţerii Anticorupţie au prezentat cazul unui procuror DNA şi au cerut ajutorul colegilor de la SRI, după care au început supravegherea suspecţilor. Marţi, avocatul Pascu a primit de la unul din denunţători o primă tranşă din bani, în valoare de 5.000 de lei. Bancnotele ale căror serii au fost consemnate iniţial într-un proces-verbal au fost puse la dispoziţia denunţătorului de către anchetatori. După ce a primit banii, avocatul Pascu s-a dus direct la o casă de schimb valutar şi a cumpărat 1.000 de euro, după care s-a dus la ofiţerul Căle şi i-a dat banii chiar în faţa blocului în care acesta locuieşte. După ce au văzut unde au ajuns banii, ofiţerii anticorupţie au recuperat bancnotele lăsate de avocat la casa de schimb valutar, după care au organizat o acţiune de prindere în flagrant. În seara zilei de marţi, potrivit înţelegerii cu denunţătorii, avocatul Pascu a mai primit de la aceştia şi a doua tranşă de 5.000 de lei, ocazie cu care a fost prins în flagrant. Imediat după prinderea în flagrant a avocatului Mihai Pascu, oamenii legii au bătut la uşa poliţistului Căle, iar în urma percheziţiei domiciliare, cei 1.000 de euro primiţi de la avocat au fost găsiţi în baia apartamentului, printre hainele din coşul de rufe.
Procurorii DNA au mai reţinut că, „iniţiativa angajării ca avocat a lui Pascu Mihai Claudiu în dosarul în care denunţătorii sunt cercetaţi pentru comiterea de infracțiuni, precum şi cea privind pretinderea de bani de la denunţători, a aparţinut inculpatului Căle Relu“.
După prinderea în flagrant şi percheziţia domiciliară, cei doi suspecţi au fost duşi la sediul DNA din Craiova, unde au fost audiaţi de procurorul de caz. Ulterior, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi duşi în arestul IPJ Dolj, urmând să fie duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Infracţiuni

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova au mai precizat că avocatul Mihai Pascu este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită, iar subcomisarul Relu Căle este cercetat pentru luare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS