14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazie a poliţiştilor în municipiul Craiova

Razie a poliţiştilor în municipiul Craiova

Poliţiştii au efectuat noaptea trecută, în municipiul Craiova, o razie pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică,  urmărindu-se totodată şi prevenirea şi combaterea faptelor comise cu violenţă şi a abaterilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, peste 100 de poliţişti de la formaţiunile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi jandarmi din cadrul IJJ Dolj şi GJMB Craiova au participat la activităţile desfăşurate în cadrul raziei.

Ca urmare a verificărilor efectuate în medii şi locuri cunoscute cu risc criminogen au fost legitimate aproximativ  900 persoane, în cele 22 filtre rutiere fiind controlate 650 autovehicule. Astfel, au fost constatate patru fapte de natură penală pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale în conformitate cu prevederile legale.

De asemenea, au fost aplicate 241 sancţiuni contravenţionale, pentru abaterile constatate, în valoare de 23.570 lei, trei permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării, iar 3 certificate au fost retrase.

Exemplu:
Florin M., de 18 ani, din Craiova a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Severinului din Craiova, fără a poseda permis de conducere valabil pentru nici o categorie de autovehicule. Celui în cauză, i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS