27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPlatformele de gunoi, intabulate

Platformele de gunoi, intabulate

Platformele de gunoi din oraşul Craiova urmează să fie cadastrate şi intabulate, la cererea administraţiei locale. Este vorba de 450 de parcele, pe care vor fi amplasate viitoarele containere  îngropate.
Municipalitatea şi-a făcut deja cunoscută intenţia de a pune la bătaie 60.000 de lei, fără TVA, încă din data de 7.03.2013 (lansând pe site-ul primăriei, la capitolul Licitaţii, invitaţia de participare a firmelor interesate). Cerinţele din caietul de sarcini sunt întocmirea documentaţiei cadastrale şi intabularea platformelor gospodăreşti. „Obiectivul final al lucrării este înscrierea definitivă în cartea funciară a drepturilor reale ale proprietarului, respectiv municipiul Craiova“, se arată în caietul de sarcini.
Platformele de gunoi cu containere îngropate se vor realiza pe bani europeni, prin masterplanul judeţean de deşeuri. Tocmai din acest motiv, administraţia locală nu-şi permite să amplaseze aceste containere pe terenuri ce riscă să fie retrocedate, aşa cum s-a întâmplat în cazul multora dintre actualele platforme de gunoi din Craiova.

3.036 mp intabulaţi

Cele 450 de platforme vor avea o suprafaţă cuprinsă între 4 şi 16 mp, aici fiind amplasate între unu şi patru containere. În total, vor fi intabulaţi 3.036 mp, parcelaţi în toate cartierele oraşului şi care deservesc asociaţiile de proprietari. Înregistrarea se va face atât în documentele tehnice ale cadastrului general, cât şi în documentaţiile de publicitate imobiliară. Lucrarea va fi atribuită prin achiziţie directă de către administraţia locală.
Amenajarea platformelor de gunoi dintre blocuri cu containere îngropate se face pe Masterplanul de deşeuri din judeţul Dolj, proiect în care Craiova va beneficia şi de aceste containere.

Infobox

Secret?
Reprezentanţii Primăriei Craiova refuză să spună ce firme specializate în servicii de cadastru şi topografie şi-au făcut cunoscute intenţiile de a participa la această formă de achiziţie publică, deşi ofertele au fost deschise încă din 14 martie.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS