5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞofer fugar, eliberat din arest

Şofer fugar, eliberat din arest

Instanţele din Craiova au hotărât să-l elibereze din arest pe şoferul care, în seara zilei de 5 martie, pe strada Calea Bucureşti din municipiu, a trecut cu maşina peste un pieton, apoi a fugit de la locul accidentului.
Ionuţ Mihai, de 29 de ani, din Craiova, este unul dintre şoferii implicaţi în accidentul produs în seara zilei de 5 martie pe strada Calea Bucureşti din Craiova, când un pieton de 57 de ani şi-a pierdut viaţa, după ce a fost lovit de două autoturisme. Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că Daniel Bulugea, un craiovean de 31 de ani, în timp ce conducea un Opel pe banda a treia a străzii Calea Bucureşti, cu aproximativ 50 de metri înainte de intersecţia cu strada Arieş, l-a acroşat cu oglinda retrovizoare pe Nicolae Barză, de 57 de ani, care încerca să traverseze strada prin loc nepermis şi fără să se asigure. După ce a fost lovit de Opel, pietonul a fost proiectat pe banda a doua a străzii şi şi-a găsit sfârşitul sub roţile unui autoturism Alfa Romeo, al cărui şofer a fugit de la locul accidentului. Ulterior, acesta a fost identificat ca fiind Ionuţ Mihai, de 29 de ani, din Craiova, iar maşina cu care a lovit pietonul a fost găsită în Castranova, ascunsă într-o şură de paie din gospodăria mătuşii sale, Liliana Bocel. Pe 6 martie, şoferul a fost arestat preventiv printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. Craioveanul a făcut recurs împotriva deciziei instanţei, care a fost însă respins de Tribunalul Dolj.
Joi, după 16 zile de la arestarea şoferului fugar, magistraţii de la Judecătoria Craiova au avut o părere total opusă în ceea ce priveşte mandatul de arestare emis pe numele acestuia. Astfel, joi, Judecătoria Craiova a admis cererea de eliberare sub control judiciar formulată de inculpat şi a admis punerea lui în libertate atunci când hotărârea va rămâne definitivă. Şi a rămas, ieri, când judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins ca nefondat recursul formulat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care instrumentează acest dosar.
Începând de ieri, Ionuţ Mihai va fi cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS