5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaraula: Se vor face investiţii de extindere

Caraula: Se vor face investiţii de extindere

Şi la Caraula banii alocaţi pentru 2013 au dat peste cap planurile. Primarul Ştefan Vancea spune că extinderea investiţiilor începute este prioritară şi anul acesta. „Avem 12,5 kilometri de canalizare şi vrem să facem extindere pe încă 5,5 kilometri. În privinţa drumurilor, mai sunt de făcut 7,5 kilometri de asfalt“, a declarat edilul din Caraula.

Planuri pentru baltă

Pentru alte investiţii de dezvoltare a comunei speranţele sunt puse tot în fondurile europene, pentru perioada 2014-2020, şi vizează zona bălţii. „Vrem să dezvoltăm zona de agrement. Facem parte dintr-un grup de acţiune locală (GAL) Craiova-Calafat pentru 2014-2020 şi vrem să accesăm fonduri pentru investiţii pe zona protejată de 28 de hectare. Restul terenului care nu face parte din aria protejată îl scoatem la licitaţie. Am aprobat în Consiliul Local această măsură“, a precizat primarul Vancea

Se caută investitori pentru parcul fotovoltaic

La Caraula, se încearcă şi realizarea unui parc fotovoltaic. „Căutăm investitori şi pentru un parc fotovoltaic, pentru care punem la dispoziţie 40 de hectare“, a spus primarul. Proiecte sunt şi pentru susţinerea producătorilor de legume. Se lucrează la documentaţia pentru realizarea unui depozit agroalimentar, dotat cu aparatură frigorifică. În ceea ce priveşte unităţile de învăţământ, este nevoie de investiţii pentru acoperişuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS