12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIPJ Dolj a marcat astăzi Ziua Poliţiei Române

IPJ Dolj a marcat astăzi Ziua Poliţiei Române

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a aniversat astăzi 191 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române prin organizarea unor activităţi care au debutat cu un ceremonial religios şi de comemorare a eroilor poliţişti căzuţi la datorie, desfăşurat la Monumentul ridicat în memoria acestora de pe strada Amaradia. După acest moment invitaţii au fost întâmpinaţi de către poliţişti de la Serviciul de Acţiuni Speciale, Serviciul Criminalistic şi Serviciul Poliţiei Rutiere, care au prezentat dotările specifice şi modalităţi practice de intervenţie.

Festivităţile au continuat în Amfiteatrul General Ion Eugen Sandu, cu o şedinţă festivă în care au fost avansaţi în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim patru poliţişti: de la subcomisar la comisar de poliţie Bonci Dumitru Cristian – Secţia 1 Poliţie, de la agent şef la agent şef principal Petcu Silviu Laurenţiu – Secţia 5 Poliţie, de la agent şef la agent şef principal Ţecu Constantin – Serviciul de Investigaţii Criminale şi de la agent la agent principal de poliţie Iova Ionuţ Valentin – Şeful Postului de Poliţie Ostroveni. Alţi 56 de ofiţeri şi 112 agenţi de poliţie au fost avansaţi în gradul profesional următor la îndeplinirea stagiului minim.

La manifestări au luat cuvântul Prefectul judeţului Dolj, Cristinel Marius Deca, Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cristinel Iovan, personalităţile prezente adresând cuvinte de apreciere şi felicitare poliţiştilor doljeni. În plus, angajaţii IPJ Dolj s-au bucurat de prezenţa reprezentanţilor Direcţiei Judeţene de Poliţie Zajecar – Serbia şi ai Direcţiei Regionale de Poliţie Vidin – Bulgaria, care au venit cu mesaje de felicitare din partea poliţiştilor din ţările vecine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS