21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalComisar eliberat din arest

Comisar eliberat din arest

Comisarul Daniel Mircea Marin, ofiţer în cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase al IPJ Dolj, va fi cercetat  în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de luare de mită şi trafic de influenţă. Aceasta este hotărârea luată săptămâna trecută de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care au admis recursul formulat de poliţist împotriva mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui pe 12 martie de Curtea de Apel Craiova.
Potrivit procurorilor DNA, cercetările în cazul comisarului Marin au început în februarie, după ce un craiovean, patronul unui magazin de calculatoare, s-a plâns ofiţerilor Serviciului Anticorupție Craiova că ofiţerul Daniel Mircea Marin i-a cerut şpagă un calculator în valoare de 2.500 de lei pentru a-l scăpa de un dosar penal. Denunţătorul era cercetat chiar de poliţistul Mircea Marin într-un dosar de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În plus, în schimbul calculatorului, poliţistul ar fi promis să convingă procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova să-i dea craioveanului numai o amendă administrativă și să dispună restituirea armei confiscate. După ce a fost supravegheat de ofiţerii de la DGA şi SRI Dolj, în seara zilei de 11 martie, anchetatorii au organizat o acţiune de prindere în flagrant. În jurul orei 17.00, poliţistul s-a dus la magazinul denunţătorului şi a ridicat calculatorul cerut drept mită, iar, după ce a plecat, a fost oprit în trafic de oamenii legii. Anchetatorii au mai precizat că, după acţiunea de prindere în flagrant, poliţistul a recunoscut că a cerut şi primit cu titlul de mită calculatorul găsit în maşina sa. Ulterior, comisarul Daniel Mircea Marin a fost dus în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Craiova, care au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.
Poliţistul a făcut recurs împotriva deciziei judecătorilor craioveni, iar, săptămâna trecută, Înalta Curte a hotărât să înlocuiască mandatul de arestare preventivă cu obligarea de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile, de la 19 martie 2013, la 17 aprilie 2013, inclusiv. Instanţa i-a atras atenţia comisarului Marin că, „în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, se va lua faţă de acesta măsura arestării preventive“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS