6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUniversitatea, o nouă faţă pe internet

Universitatea, o nouă faţă pe internet

Universitatea din Craiova are de ieri o nouă pagină de internet, mai interactivă şi cu mai multe facilităţi pentru studenţi, oferind astfel mai multă transparenţă instituţională

Noua pagină de internet a Universităţii din Craiova a fost realizată de o echipă de specialişti din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică. În formatul actual, studenţii şi absolvenţii scapă de birocraţie atunci când vor solicita eliberarea unei diplome de studii. Fişa de lichidare, documentul cel mai important pentru eliberarea unui act de studii, este în format electronic şi prezintă date actualizate despre restanţele pe departamente ale unui cursant. „Nu va mai fi nevoie ca să alerge de la un birou la altul pentru lichidare. Fişa de lichidare se află la rubrica evidenţa studenţilor. Fiecare student îşi va vedea problemele pe care le are pentru a le rezolva la timp“, a precizat Eduard Olteanu, prorector al Universităţii din Craiova.

Persoane de contact pentru fiecare departament

Odată cu noua prezentare a instituţiei de învăţământ s-a apelat şi la o reorganizare a funcţionării Universităţii. Pentru fiecare departament sau serviciu existent a fost desemnată o persoană de contact, care să ofere informaţii de interes public. Datele se găsesc la rubrica Suport şi Transparenţă. Totodată, se va urmări şi facilitarea dialogului între studenţi şi profesori. În acest scop, s-a realizat rubrica angajaţi, sunt afişate numele, numărul de telefon şi cabinetul la care poate fi găsit. De altfel, a fost realizată şi o prezentare schematică a sălilor de curs din corpul central al Universităţii, dar şi de la Facultatea de Automatică pentru a le identifica mai uşor. „În perioada următoare se va expune şi dispunerea sălilor de la toate clădirile universităţii“, a mai precizat prorectorul Universităţii din Craiova.

După model francez

Site-ul Universităţii din Craiova este inspirat după modelul prezentării şcolilor din Franţa. „Un astfel de site am mai văzut la Şcoala de Comerţ din Dijon. Când am văzut prima dată, m-am gândit ce frumos ar fi dacă am avea şi noi aşa ceva. Acum am reuşit să avem o nouă interfaţă asemănătoare, care ne va permite inclusiv, ca pe baza orarului care va fi postat pentru fiecare specializare să găsim în ce sală şi la ce curs se află un anume student sau profesor“, a declarat Cristiana Teodorescu, prorectorul Universităţii din Craiova. În prezent, site-ul Universităţii din Craiova există doar în limba română. În curând va fi gata şi varianta în limba engleză, iar până la sfârşitul anului va fi tradus şi în limba franceză, după cum anunţă conducerea instituţiei de învăţământ superior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS