10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist arestat pentru că a luat şpagă un calculator

Poliţist arestat pentru că a luat şpagă un calculator

Un comisar din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase al IPJ Dolj a fost arestat preventiv luni seară, după ce procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova au stabilit că omul legii a cerut mită un calculator pentru a-l scăpa pe un craiovean de un dosar penal.
Potrivit anchetatorilor, cercetările în acest caz au început în luna februarie, după ce un craiovean, patronul unui magazin de calculatoare, s-a plâns ofiţerilor Serviciului Anticorupție Craiova că ofiţerul Daniel Mircea Marin i-a cerut şpagă pentru a-l scăpa de un dosar penal.
Denunţătorul, care era cercetat chiar de poliţistul Mircea Marin într-un dosar de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a explicat că ofiţerul craiovean i-a cerut un calculator în valoare de 2.500 de lei pentru a propune o soluție favorabilă în dosarul său. În plus, în schimbul şpăgii, poliţistul se obliga să convingă procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova să-i dea craioveanului numai o amendă administrativă și să dispună restituirea armei confiscate.
După ce a fost supravegheat o perioadă de ofiţerii de la DGA şi de cei din cadrul SRI Dolj, luni seară, anchetatorii au organizat o acţiune de prindere în flagrant. În jurul orei 17.00, poliţistul s-a dus la magazinul denunţătorului şi a ridicat calculatorul cerut drept mită, iar după ce a plecat a fost oprit în trafic de oamenii legii.
Anchetatorii au precizat că, după acţiunea de prindere în flagrant, poliţistul a recunoscut că a cerut şi primit cu titlul de mită calculatorul găsit în maşina sa. Luni seară, după ce a fost audiat de un procuror DNA, ofiţerul Daniel Mircea Marin a fost reţinut pentru 24 de ore şi dus în arestul IPJ Dolj, iar ieri după-amiază a fost dus la Curtea de Apel Craiova, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. Judecătorii au emis pe numele comisarului Marin un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS