14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMama și soția lui Leo din Strehaia, cercetate penal

Mama și soția lui Leo din Strehaia, cercetate penal

Mama lui Leo de la Strehaia, Maria Mihai, este judecată alături de nora sa, Luminița Mihai, soția Prințului Țiganilor, și de alte șase persoane de etnie romă, pentru fals, uz de fals și înșelăciune și pentre constituire a un grup infracțional. Membrii grupării infracționale au înșelat o firmă de leasing din Austria, de la care au cumpărat, în perioada 2008-2009, șase autoturisme de lux în valoare de 550.000 de euro, fără ca în prealabil să achite integral preţul de cumpărare.
Maria Mihai este judecată în stare de libertate, alături de Florin Istrate Mihai, Luminiţa Mihai, Cina Stănescu, Valentin Stănescu, Dumitru Corcoaţă, Markus Haubler şi Dan Hotico.
Mama prinţului ţiganilor din Strehaia este acuzată de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, înşelăciune şi uz de fals.
Cazul a fost soluţionat de Poliţia de Frontieră Mehedinţi, după ce s-a descoperit că mașinile achiziționate de romii din Strehaia au fost revândute între ei.
„Aceşti inculpaţi au menţinut în eroare societatea comercială din Austria, la momentul executării contractelor de leasing. Înstrăinarea acestor autoturisme s-a realizat prin falsificarea documentelor ce atestau achiziţionarea acestora prin leasing, precum şi că în final, prin revânzări succesive, aceste autoturisme ajungeau în proprietatea membrilor acestui grup infracţional”, a declarat judecătorul Cosmin Sima, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Judeţean Mehedinţi.
Cele șase autoturisme achiziționate în leasing sunt: un autoturism Audi A 5, în valoare de 51.483 de euro, un Mercedez Benz ML, în valoare de 92.492 de euro, un Audi Q 7 – de 238.400 de lei, un BMW X6, de 241.600 de lei, un BMW X 6 – de 91.747 de euro şi un BMW X6 – de 69.900 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS