21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPoliţişti gorjeni, mituiţi cu bere şi bani

Poliţişti gorjeni, mituiţi cu bere şi bani

Doi poliţişti gorjeni sunt cercetaţi în stare de libertate pentru luare de mită, după ce au fost prinşi în flagrant primind o sumă de bani de la administratorul unei societăţi comerciale din comuna Fărcăşeşti. Flagrantul a fost organizat miercuri seară de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, ca urmare a denunţului făcut de omul de afaceri din Fărcăşeşti, care a dat bani pentru a scăpa de controalele poliţiei. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj faţă de cei doi agenţi de poliţie, Vasile Piscureanu şi Cristian-Eugen Frîntu, care au calitatea de şef de post, respectiv adjunct al şefului de post în cadrul Postului de Poliţie al comunei Fărcăşeşti, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată. După ore în şir de audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, agenţii de poliţie nu au fost reţinuţi, primind doar interdicţia de a nu părăsi ţara pentru următoarele 30 de zile.  

Bani şi bere pentru a nu face controale

Conform procurorilor gorjeni, Vasile Piscureanu, în calitate de şef al Postului de Poliţie al comunei Fărcăşeşti, în perioada octombrie – noiembrie 2012, a primit de la martorul denunţător C.M. suma de 500 de lei. Totodată, pe 6 martie, a acceptat promisiunea unei sume de bani de la acelaşi martor denunţător, indirect, prin intermediul adjunctului său, agentul de poliţie Cristian-Eugen Frîntu, pentru a nu mai efectua controale la societatea comercială administrată de martor şi a nu-i mai aplica sancţiuni contravenţionale. De asemenea, Cristian-Eugen Frîntu, în luna februarie 2013, a acceptat promisiunea sumei de 500 de lei de la acelaşi martor denunţător, pentru a nu mai efectua controale la societatea comercială administrată de omul de afaceri şi a nu-i mai aplica sancţiuni contravenţionale. Cu ocazia flagrantului, respectiv pe 6 martie, adjunctul şefului de post a primit de la denunţător suma de 200 de lei şi şase sticle de bere de câte doi litri, în acelaşi scop.

Mutaţi din Fărcăşeşti

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, şeful de post Vasile Piscureanu şi adjunctul său Cristian-Eugen Frîntu au intrat în atenţia unei comisii care va verifica tot ce s-a întâmplat la Postul de Poliţie din Fărcăşeşti şi va lua măsuri împotriva celor doi. Atât Vasile Piscureanu, cât şi adjunctul său Eugen Frîntu îşi vor pierde posturile de agenţi la Postul de Poliţie din Fărcăşeşti şi vor fi mutaţi la alte servicii, pentru a nu mai avea legătură cu activitatea de verificare şi control. Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj căuta joi soluţii pentru a-i detaşa pe cei doi în alte domenii de activitate care să nu mai aibă legătură cu sarcinile pe care le avea de îndeplinit până la data flagrantului. După ce anchetatorii şi instanţele de judecată se vor pronunţa, agenţii de poliţie vor intra din nou în vizorul şefilor lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS