17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocatarii au distrus un punct termic

Locatarii au distrus un punct termic

Locatarii din blocul R3 din Calea Bucureşti sunt acuzaţi de furnizorul de căldură al oraşului, Termo Craiova, că au distrus un punct termic
în curs de modernizare

Scandal între furnizorul de căldură al oraşului, Societatea Termo Craiova SRL, şi locatarii unui bloc din cadrul Asociaţiei de Proprietari Viitorul Calea Bucureşti. Cearta s-a iscat din cauza punctului termic în curs de modernizare, care se învecinează cu blocul R3 şi ai cărui locatari aruncă gunoiul direct pe acoperişul PT-ului. Pentru modernizarea acestuia, Termo a obţinut fonduri atât de la guvern, cât şi de la primărie, prin programul „Termoficare 2006-2015 căldură şi confort“. Pentru instalaţiile interioare, proiectare, automatizare, contorizare, înlocuire utilaje, echipamente şi instalaţii, fondurile se ridică la 1.053.795 de lei, iar pentru exterior, în care sunt incluse şi reparaţiile la acoperiş şi terasă, suma este de 24.308 lei.
„Reparaţiile se fac prin programul guvernamental. Noi am primit fonduri pentru PT Sărari, PT 9 Calea Bucureşti şi PT Mihai Viteazul. PT Sărari trebuie modernizat, fiindcă urmează să furnizeze căldură şi apă caldă şi Spitalului de Boli Infecţioase «Victor Babeş». Am început lucrările cu hidroizolarea acoperişului, pentru ca ulterior să venim cu aparatura. Nu putem să băgăm în clădire utilaje de un milion de lei şi să plouă pe ele. Am găsit aici dezastru, gunoaie pe care le-am înlăturat. Dar, după ce am izolat, ne-am trezit cu alte gunoaie. Cei din blocul vecin aruncă obiecte dure, metale, sticle, iar acea membrană bituminoasă a fost perforată, iar lucrarea nu este nici finalizată. Constructorul ne-a explicat că trebuie să decopertăm până la beton şi să aplicăm altă izolaţie. Şi-au bătut joc de munca şi banii noştri“, a explicat Nicolae Degeratu, directorul Termo Craiova.
Într-adevăr, PT Sărari, deşi în curs de modernizare, este înconjurat de gunoaie, peturi, hârtii, pungi, haine vechi aruncate de locatarii din blocurile vecine. Nici acoperişul nu a scăpat, chiar dacă, recent, gunoiul a fost ridicat şi izolaţia refăcută, locatarii din blocul R3 au continuat să arunce pe fereastră resturile din propriile locuinţe.

Aruncă gunoiul pe fereastră

Despre prostul obicei de a-şi arunca gunoiul de fereastră locatarii din blocul cu pricina tac mâlc. Nici reprezentanţii asociaţiei nu ştiu prea multe, deşi cunosc proasta îndeletnicire a unor proprietari. „Cei de la Termo nu ne-au spus nimic. Nu ştiu de ce locatarii nu aruncă gunoiul pe tobogan la propriile tomberoane, că doar nu este nevoie să coboare. Aruncă ei şi în faţa blocului, pentru că este plin de sticle şi resturi. Am să sun şi eu la Termo să văd ce s-a întâmplat“, este de părere preşedinta Asociaţiei Viitorul Calea Bucureşti, Stana Boborel.
Până la descoperirea vinovaţilor, reprezentanţii furnizorului de căldură al oraşului sunt hotărâţi să-i acţioneze îi instanţă pe proprietari. „Nu este de joacă cu banii. Vom acţiona în instanţă asociaţia pentru a plăti pagubele produse. Oamenii trebuie să înţeleagă că PT-ul nu este coşul lor de gunoi“, a mai precizat directorul Termo Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS