13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul Energoconstrucţia, condamnat definitiv

Directorul Energoconstrucţia, condamnat definitiv

Fostul director al SC Energoconstrucţia SA – Filiala Bucureşti a fost condamnat definitiv, marţi, la un an şi şase luni de închisoare, printr-o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, instanţă care a respins recursurile formulate de inculpat şi procurori.
Constantin Dragotoniu, de 56 de ani, din Drobeta Turnu Severin, director la SC Energoconstrucţia SA – Filiala Bucureşti din august 2012, a fost reţinut la începutul lunii septembrie 2012, în urma unui flagrant organizat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul ofiţerilor Anticorupţie Dolj şi al celor de la SRI.
Procurorii DNA au reţinut că, în cursul lunii august 2012, Constantin Dragotoniu l-a contactat în mai multe rânduri pe Nicolae Săcărin, patronul Sandrini Style SRL, căruia i-a cerut suma de 60.000 de euro pentru a interveni pe lângă directorul general al Energoconstrucţia SA, Lucian Naidin, pentru a-l determina să încheie o acţiune judecătorească împotriva firmei Sandrini. Săcărin s-a hotărât să-l denunţe pe Dragotoniu, iar, în baza denunţului său, în dimineaţa zilei de 4 septembrie 2012, anchetatorii au organizat o acţiune de prindere în flagrant. Săcărin s-a întâlnit cu Dragotoniu la Halânga (Mehedinţi), unde i-a înmânat o primă tranşă din suma solicitată – 11.000 de euro şi 45.000 de lei, bani care fuseseră însă marcaţi de procurori DNA şi care au fost găsiţi asupra lui Dragotoniu.
Ulterior, Constantin Dragotoniu a fost arestat preventiv, iar pe 27 septembrie a şi fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Inculpatul şi-a recunoscut faptele, iar în octombrie a fost condamnat de Tribunalul Mehedinţi la opt luni de închisoare cu executare. Procurorii au făcut apel împotriva hotărârii instanţei, care s-a judecat la Curtea de Apel Craiova. Pe 13 decembrie, judecătorii craioveni au mărit pedeapsa inculpatului la un an şi şase luni de închisoare. De data acesta, sentinţa dată de instanţă a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţi şi Justiţie. Marţi, judecătorii bucureşteni au respins atât recursul formulat de procurori, cât şi pe cel al inculpatului, Dragotoniu urmând să execute pedeapsa dată de Curtea de Apel Craiova, pedeapsă din care a executat deja şase luni, în arest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS