10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUltima şansă a administratorilor

Ultima şansă a administratorilor

Peste 30 de administratori vor fi suspendaţi pentru că nu au promovat testarea anuală sau nu s-au prezentat la concurs. Pentru a nu-şi pierde definitiv atestatul, ei se pot înscrie la a doua evaluare, care va avea loc pe 19 martie.

Peste 30 de administratori sunt puşi pe lista neagră a suspendării. Primăria Craiova va transmite până la sfârşitul săptămânii deciziile de suspendare a administratorilor care nu au promovat evaluarea, dar şi a acelora care nu au participat la verificare. Dintre administratorii care vor fi suspendaţi, 18 s-au înscris la evaluarea din 23 februarie, dar au absentat motivat, iar 13 administratori nu s-au înscris la această verificare.
„Deciziile de suspendare vor fi transmise până la finalul acestei săptămâni. În prezent, inspectorii verifică situaţia administratorilor care nu s-au prezentat la evaluare şi stabilesc numărul exact al acestora. Până acum, s-a descoperit că 13 administratori nu s-au prezentat la concurs, dar numărul este mai mare“, a precizat Ionuţ Pârvulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
Perioada de suspendare a unui administrator de asociaţie nu poate fi mai mare de patru luni, „interval în care are obligaţia (administratorul – n.r.) de a solicita o nouă evaluare şi de a promova testul“, potrivit articolului 37 din HCL nr. 303/2012. Conform aceleiaşi hotărâri, administratorii care au lipsit nemotivat de la evaluare au posibilitatea să ceară să fie evaluaţi în termen de trei luni. Dacă nu fac acest lucru, îşi pierd atestatul.

Încă o evaluare

Administratorii respinşi sau cei care au absentat la evaluare mai au o şansă să-şi păstreze atestatul. Administraţia locală a stabilit o nouă dată pentru testarea administratorilor, pe 19 martie, la ora 11.00, la sediul central al Primăriei  Craiova. Cei care vor să participe la evaluare trebuie să se înscrie până pe 15 martie. Administratorii care au picat evaluarea anterioară vor depune doar o cerere scrisă. În schimb, cei care au absentat trebuie să întocmească un dosar cu certificatul de cazier judiciar, atestatul în original, dovada că sunt apţi din punct de vedere medical şi psihologic pentru desfăşurarea unei astfel de activităţi şi copie xerox a actului de identitate.
Primăria Craiova a fost nevoită să stabilească data evaluării în cursul săptămânii şi nu în weekend, pentru că unii administratori au adus adeverinţă că sunt de altă religie decât cea ortodoxă, ceea ce nu le permite să aibă activităţi la final de săptămână, adică sâmbăta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS