11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrăzile din Craiova, capcane pentru şoferi

Străzile din Craiova, capcane pentru şoferi

Un tânăr a fost rănit uşor în urma unui accident de circulaţie produs ieri, pe bulevardul 1 Mai din municipiul Craiova, din cauza unei guri de canal deteriorate ce aparţine Companiei de Apă.
Craioveanul Florin Chiţu, de 24 de ani, care conducea ieri un VW Polo pe bulevardul 1 Mai, dinspre Spitalul de Urgenţă către Ciupercă, a avut nefericita inspiraţie să circule pe prima bandă a drumului şi a lovit cu roata din dreapta faţă o gură de canal din faţa staţiei de autobuz din apropierea Liceului de Artă. În urma impactului, autoturismul s-a ales cu janta şi braţul îndoite, iar şoferul a pierdut controlul direcţiei şi a acroşat o Toyota Yaris parcată pe partea dreaptă a drumului, după care s-a răsturnat. În urma accidentului, Chiţu s-a ales cu câteva zgârieturi, iar maşina sa a fost avariată serios. Toyota a fost şi ea avariată în urma accidentului. Conducătorul auto şi fratele său, care îl însoţea, au spus că sunt hotărâţi să dea în judecată proprietarul găurii din asfalt, care este, de fapt, un canal de scurgere pentru apele pluviale deteriorat. „Ne iau tot felul de taxe de parcare şi roviniete, însă nu sunt în stare să repare găurile din asfalt. Fratele meu nu are asigurare CASCO, aşa că o să dăm primăria în judecată ca să plătească daunele“, a spus Vlad Chiţu, fratele şoferului.
Administratorul bulevardului 1 Mai este Primăria Craiova, însă canalul cu pricina aparţine Companiei de Apă Craiova, companie la care acţionar majoritar este municipalitatea.

Compania de Apă aruncă vina pe hoţi

Întrebaţi despre acest incident, reprezentanţii Companiei de Apă au precizat pentru GdS că răspunzători pentru distrugerea canalului sunt hoţii. Astfel, Mihaela Chiriţescu, reprezentanta Companiei de Apă, a explicat că, în cursul nopţii de duminică spre luni, persoane neidentificate au încercat să sustragă grătarul gurii de scurgere, spărgând armătura de beton a acesteia.
Reprezentanţii Companiei nu au precizat însă de ce canalul nu a fost reparat încă de ieri-dimineaţă sau de ce nu a fost semnalizat până la intervenţia echipelor de muncitori.
După producerea accidentului, echipele de intervenţie ale Companiei de Apă s-au dus pe bulevardul 1 Mai pentru a repara canalul avariat.
La locul accidentului au sosit şi poliţiştii de la Rutieră, care au întocmit un proces-verbal de constatare a accidentului, după care au eliberat autorizaţiile de reparaţie a autovehiculelor avariate.  

Maşini distruse şi mâIni rupte în gropi

Acesta nu este primul incident de acest fel. Anul trecut, două şoferiţe şi un biciclist au căzut „victime“ ale gropilor din asfalt sau ale canalelor rămase fără capace.
La începutul lunii mai 2012, o şoferiţă şi-a avariat maşina după ce a intrat cu o roată într-un cămin al Regiei de Termoficare Craiova din parcarea situată în spatele blocurilor A5 şi A6 din cartierul 1 Mai din municipiu. Iniţial, şoferiţa a vrut să dea în judecată Regia de Termoficare, însă a renunţat când şi-a dat seama că un astfel de proces poate dura chiar şi câţiva ani.
Două luni mai târziu, pe 26 iulie, craioveanca Iulia Ţuică, de 32 de ani, a fost rănită uşor după ce maşina pe care o conducea a fost proiectată dintr-o groapă din asfaltul de pe bulevardul Dacia în gardul de beton al depoului de tramvaie.
De asemenea, GdS a prezentat, în ediţia de ieri, cazul unui biciclist care a fost rănit grav după ce a căzut victimă unei  gropi de pe strada Fraţii Goleşti. În urma accidentului, care a avut loc pe 3 iulie 2012, biciclistul de 33 de ani s-a ales cu ambele mâini rupte şi cu multiple leziuni la nivelul feţei. În prezent, acest caz se află în cercetări sub îndrumarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Biciclistul rănit vrea să ceară Primăriei Craiova daune în valoare de 100.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS