14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTârgul Gaudeamus, cinci zile de carte la Craiova

Târgul Gaudeamus, cinci zile de carte la Craiova

Caravana Gaudeamus soseşte mâine la Craiova, pentru cea de-a XII-a ediţie a Târgului Gaudeamus, care se va desfăşura în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu”. Deschiderea oficială va avea loc mâine, începând cu ora 11:30, iar programul de vizitare este stabilit între orele 10:00 şi 18:00 (de miercuri până sâmbătă) şi în intervalul orar 10:00 – 14.00 (duminică). Iubitorii de carte se vor putea bucura de o ediţie aniversară, anul acesta împlinindu-se 20 de ani de la prima ediţie a Târgului Gaudeamus şi 85 de ani de la prima emisie Radio România, organizator principal.

Numărul editurilor participante va creşte cu 15%, astfel că publicul vizitator va avea de unde alege: 43 de edituri, agenţii de distribuţie de carte, instituţii culturale şi de învăţământ, la care se adaugă numeroase edituri străine, reprezentate de distribuitori de profil participanţi la eveniment. Mai mult, peste 30 de lansări şi prezentări de carte, dezbateri şi întâlniri sunt incluse în programul manifestărilor. Ca şi până acum, preşedintele de onoare al târgului va fi Emil Boroghină, actor, regizor şi director al Festivalului Internaţional „Shakespeare”.

Una dintre campaniile deloc de neglijat desfăşurate în cadrul târgului este cea intitulată „Cărţile se întorc acasă”, în cadrul căreia vizitatorii şi expozanţii sunt invitaţi să doneze cărţi, care vor fi direcţionate către biblioteci publice şi şcolare din mediul rural.

Mai departe, caravana Gaudeamus va pleca la Cluj-Napoca, pentru cea de-a XIV-a ediţie, care se va desfăşura în intervalul 17-21 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS