12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLiviu Prunaru revine la filarmonică

Liviu Prunaru revine la filarmonică

Violonistul craiovean Liviu Prunaru, actualmente concertmaestru al reputatei orchestre Royal Concertgebouw din Amsterdam, revine pe scena Filarmonicii „Oltenia“, cu prilejul recitalului extraordinar pe care îl va susţine alături de pianistul Mihai Ungureanu. Evenimentul va avea loc miercuri, 27 februarie, începând cu ora 19.00.
În programul serii sunt incluse patru lucrări semnate de Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert şi Johannes Brahms, iar preţul unui bilet de intrare este de 15 lei. De asemenea, violonistul Liviu Prunaru va onora şi invitaţia de a cânta pentru publicul craiovean şi vineri, 1 martie, de la ora 19.00. El va interpreta Concertul în Do major, Hob.: VIIa/1, de Joseph Haydn alături de Orchestra simfonică a filarmonicii, sub bagheta dirijorală a lui Romeo Rîmbu. Preţul unui bilet la acest concert este de 15 lei, fiind redus la opt lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.
Distins în toamna anului 2012 cu titlul de „Cetăţean de Onoare“ al Municipiului Craiova, Liviu Prunaru mai desfăşoară o intensă activitate didactică ca profesor de vioară la Academia „Menuhin“ din Gstaad (Elveţia). El cântă la vioara istorică Stradivarius „Pachoud“, ce datează din anul 1694. Ca solist, a colaborat cu Royal Philharmonic Orchestra, London Symphony Orchestra, Orchestra Naţională din Belgia, Orchestra Mayo din Buenos Aires, Orchestra Naţională Radio – Bucureşti ş.a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS