6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTâlhar de telefoane mobile

Tâlhar de telefoane mobile

Un tânăr de 17 ani a ajuns în spatele gratiilor după ce a furat mai multe telefoane mobile performante.
Poliţiştii Secţiei 1 Craiova au fost sesizaţi joi de elevul Adrian Daniel P., de 15 ani, din Craiova cu privire la faptul că, în jurul orei 16.30, în timp ce se afla pe strada 13 Septembrie din municipiu, a fost deposedat de un iPhone 4S de către o persoană necunoscută. În urma cercetărilor, poliţiştii Formaţiunii de Investigaţii Criminale l-au identificat pe autorul faptei. Este vorba despre Florin D., de 17 ani, din comuna Poienarii de Argeş, judeţul Argeş. După ce plecase din Craiova, acesta nu se întorsese la domiciliu, ci tocmai îi făcea o vizită unui văr din comuna Balaci, sat Tecuci, judeţul Teleorman.
Cu sprijinul poliţiştilor de la Postul de Poliţie din comuna Balaci, tânărul de 17 ani a fost ridicat şi adus la Craiova pentru audieri. Poliţia a stabilit că acesta, sub pretextul că oferă spre vânzare sau la schimb telefoane mobile performante, l-a condus pe Adrian Daniel P. pe strada 13 Septembrie, unde, prin violenţă, l-a deposedat de telefonul mobil în valoare de circa 2.000 de lei.
În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că aceeaşi persoană a mai săvârşit alte două fapte asemănătoare: pe 8 ianuarie, l-a lăsat pe Mihai Alexandru M. fără un telefon mobil LG, iar, pe 3 ianuarie, pe strada Fraţii Goleşti din Craiova, l-a deposedat tot de un iPhone 4S pe alt minor, Alexandru Victor K.
În baza probelor, poliţiştii l-au reţinut vineri, pe bază de ordonanţă, pe tânărul de 17 ani, iar, sâmbătă, Judecătoria Craiova a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe o durată de 19 zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS