Terapia Durerii prin epiduroscopie, premieră medicală naţională

Dr. Ovidiu Nicolae Palea, medic specialist Anestezie şi Terapie Intensivă şi Terapia Durerii, va folosi, pentru prima dată în România, epiduroscopia ca mijloc de tratament pentru pacienţii cu diverse afecţiuni spinale. Primele intervenţii vor avea loc mâine, între orele 9:00 -16:00, la Centrul Medical Hemodinamic din Bucureşti (Sos. Mihai Bravu, nr. 281, sect. 3, în incinta CDT Victor Babeş – etaj 3). Dr. Ovidiu Nicolae Palea va trata folosind epiduroscopia cinci pacienţi diagnosticaţi cu hernii de disc, discopatii lombare şi sindrom post-laminectomie după multiple operaţii pe coloană.
Epiduroscopia  – endoscopia canalului spinal – este o intervenţie endoscopică modernă şi eficientă, utilizată în diagnosticarea şi managementul durerii. Epiduroscopia este folosită atât ca metodă de diagnosticare, prin vizualizarea patologiei în timp real, cât şi ca opţiune de tratament, permiţând tratamentul patologiei existente prin ablaţie cu laser.
Epiduroscopia deschide noi căi de tratare a pacienţilor şi, folosită incipient, poate controla durerea înainte de instalarea cronicizării. Epiduroscopia poate fi folosită în tratamentul herniilor de disc, discopatiilor lombare, cicatricilor post-operatorii lombare, etc.”, a explicat Dr. Palea.
Dr. Ovidiu Nicolae Palea este iniţiatorul unei echipe multidisciplinare de terapie a durerii, alcătuită din medici neurologi, neurochirurgi, ortopezi, psihologi şi, nu în ultimul rând, medici de recuperare medicală şi kinetofizioterapeuţi  in cadrul clinicilor medicale ProVita – Diagnostic şi Tratament. Dupa absolvirea Universitatii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti în 1995, Dr. Palea s-a specializat în ATI si Terapia Durerii si a practicat medicina în SUA, la George Washington University Hospital, Washington DC. Revenit în ţară, a deschis prima clinică în august 2010.


Autori
Etichete , ,

Alte stiri

5 noiembrie 2012

Dilemă dureroasă

Dezbaterea „Cine tolerează mai multă durere bărbaţii sau femeile“ este în plină desfăşurare de zeci de ani, fără să se fi ajuns vreodată la vreun consens între cele două părţi. Reprezentanţii sexului tare susţin că pragul ...
28 august 2009

Evaluarea durerii de inimă

Durerea cardiacă, situată în dreptul pieptului, este principala manifestare a uneia dintre cele mai răspândite şi periculoase boli – cardiopatia ischemică. Pentru că dureri la piept au foarte mulţi oameni şi pentru că acestea ...

Comenteaza acum

Top