16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii de la oraş, fruntaşi la păduchi

Elevii de la oraş, fruntaşi la păduchi

Medicii şcolari au făcut un nou triaj epidemiologic elevilor din Dolj după vacanţa de iarnă, în urma căruia 880 de copii au fost găsiţi cu diverse patologii. Cei mai mulţi au prezentat pediculoză (păduchi). La nivelul judeţului s-au înregistrat 273 de cazuri. Fruntaşi la acest capitol s-au dovedit elevii din mediul urban, unde s-au semnalat 172 de cazuri, din care 40 sunt la liceu. Altă patologie pe scară largă este angina – inflamaţia gâtului, fiind înregistraţi 264 de copii cu astfel de simptome. De altfel, tot în mediul urban s-au găsit şi 16 cazuri de varicelă, un caz de scarlatină şi altul de hepatită virală.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că, în toate situaţiile, măsura care se impune este izolarea pacienţilor diagnosticaţi cu boli epidemiologice.
„Nu s-au înregistrat creşteri faţă de primul triaj epidemiologic, iar în această situaţie se va proceda la izolarea şi tratarea pacienţilor şi monitorizarea grupurilor în care s-au găsit pacienţii pentru a nu izbucni o epidemie“, a precizat Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS