22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUPDATE - Poştaşii români protestează

UPDATE – Poştaşii români protestează

UPDATE (16:48): Conducerea Poştei Române afirmă că protestul de astăzi al sindicaliştilor este lipsit de temei. Reprezentanţii Companiei Naționale Poșta Română (CNPR) consideră că manifestațiile de protest organizate astăzi de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România sunt lipsite de temei şi spune că este deschisă discuțiilor și negocierilor, informează NewsIn. „Conducerea CNPR este angajată într-un proces continuu de consultări, discuții și negocieri cu reprezentanții Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România. Ultimele două runde de discuții au avut loc în datele de 29 ianuarie și 2 februarie 2013, o nouă întâlnire fiind programată a avea loc în data de 11 februarie 2013”, se arată într-un comunicat transmis astăzi de reprezentanţii Poştei Române.

Conducerea companiei s-a angajat ca, până la finalizarea negocierilor, „să nu întreprindă nici o masură de ordin administrativ care să influențeze negativ procesul de negociere”. „Din păcate, conducerea sindicală a optat pentru organizarea unor mișcări de protest lipsite de temei, suprapuse discuțiilor purtate cu conducerea CNPR, în condițiile în care nu s-a încheiat nici un document care să consemneze existența unei divergențe ireconciliabile între părți. Această abordare a procesului de negociere este contraproductivă și pare să fie parte a unei strategii a conducerii sindicale de a crea tensiuni artificiale, nejustificate și care influențează negativ discuțiile”, spun reprezentanţii Poştei Române.


Poştaşii protestează, joi, în faţa sediului Companiei Naţionale Poşta Română, fiind nemulţumiţi de tăierile salariale şi de anunţatele disponibilizări. La nivelul ţării, Poşta Română are 31.000 de angajaţi, conform rtv.net.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS