22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist acuzat că a agresat doi bătrâni

Poliţist acuzat că a agresat doi bătrâni

Şeful de post din comuna doljeană Ţuglui este acuzat de comiterea infracţiunii de purtare abuzivă, după ce un un bărbat de 75 de ani şi o femeie de 73 de ani din localitatea Podari s-au plâns că i-a agresat, primul alegându-se cu o mână ruptă, iar femeia cu capul spart.
Incidentul s-a petrecut vineri după-amiază, în localitatea Podari, unde agentul-şef de poliţie Florentin Stîrcu, şeful postului de poliţie din comuna Ţuglui, instalase un filtru rutier. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, agentul Stîrcu, care era însoţit de o agentă şi de un elev al Şcolii de Agenţi Câmpina, a oprit pentru control un bărbat care circula pe un moped. În urma verificărilor, poliţistul a constatat că bărbatul nu avea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule şi a hotărât să-i întocmească proces-verbal de constatare a infracţiunii de conducere fără permis. Pentru completarea procesului-verbal, poliţistul avea însă nevoie de un martor asistent, aşa că s-a dus la un grup de persoane din apropiere şi l-a rugat pe Ion Badea, de 75 de ani, să fie martor. Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au mai precizat că bătrânul a refuzat să semneze procesul-verbal şi l-a jignit pe agentul Stîrcu, motiv pentru care poliţistul a încercat să-l imobilizeze şi să-l bage în maşina poliţiei, pentru a-l duce la post şi sancţiona. Bătrânul s-a ales însă cu o mână ruptă atunci când poliţistul a încercat să i-o ducă la spate şi să-l imobilizeze. Văzând scandalul, mai mulţi săteni au sărit să-l ajute pe Badea, iar în îmbulzeala creată, Ioana Panduru, de 73 de ani, a căzut şi s-a lovit de un cap de pod. Femeia a precizat însă că a căzut după ce a fost împinsă de poliţistul Stîrcu.
Ioana Panduru şi Ion Badea au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au constatat că femeia avea capul spart, iar bărbatul – o mână ruptă. Cei doi au plecat acasă după ce au primit îngrijirile medicale.
Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că, sâmbătă, agentul-şef Florentin Stîrcu a cerut şi i s-a aprobat eliberarea din funcţia de şef de post, urmând ca acesta să fie numit pe o funcţie inferioară, cel mai probabil ajutor de şef de post.
De asemenea, Florentin Stîrcu este cercetat prealabil din dispoziţia conducerii IPJ Dolj, dar şi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru comiterea infracţiunii de purtare abuzivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS