6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCopiii de şase ani, obligatoriu la pregătitoare

Copiii de şase ani, obligatoriu la pregătitoare

Clasa pregătitoare rămâne obligatorie la învăţământul primar din această toamnă şi vor fi înscrişi toţi copiii cu vârsta între şase şi şapte ani. Acesta este ultimul an în care elevii mai pot fi înscrişi în clasa I fără a frecventa grădiniţa sau clasa pregătitoare.
Decizia a fost luată ieri de Ministerul Educaţiei împreună cu sindicatele şi federaţia naţională a asociaţiilor de părinţi. Potrivit acordului, din acest an devine flexibil locul unde se poate organiza clasa pregătitoare, lăsând posibilitatea părinţilor să opteze ca aceasta să îşi desfăşoare activitatea la şcoală sau la grădiniţă, dar orele de curs se vor face cu cadre specializate şi după curricula naţională. De altfel, ministerul a prevăzut şi continuarea investiţiilor în spaţiile educaţionale pentru dotarea cu mobilier şi toalete corespunzătoare vârstei. Acestea sunt necesare, având în vedere că din 2014 învăţământul primar va începe obligatoriu cu pregătitoarea.

275 de clase în Dolj

Înscrierile în clasa pregătitoare pentru toamnă se vor derula în luna aprilie. Pentru judeţul Dolj, Inspectoratul Şcolar a pregătit organizarea a 275 de clase. „Planul de şcolarizare a fost aprobat pe baza datelor de la Statistică privind populaţia şcolară cu vârste între șase şi șapte ani, pentru organizarea claselor pregătitoare în septembrie. O grupă va avea între 20 şi 25 de copii, în funcţie de prevederile metodologiei, care urmează să fie publicată. În cazul în care până la 31 august cererea va depăşi oferta, vom suplimenta numărul locurilor. Nu ne aşteptăm la o populaţie şcolară foarte numeroasă“, a precizat Luminiţa Popescu, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Dolj. În clasa pregătitoare vor putea fi înscriși şi copii care au mai puţin de şase ani până la începerea anului şcolar, dar cu avizul psihologului. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS