12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste un milion de absenţe în şcolile din Dolj

Peste un milion de absenţe în şcolile din Dolj

În numai 14 săptămâni de şcoală, cât a avut primul semestru al acestui an şcolar, în Dolj, cei 77.000 de elevi au reuşit să acumuleze 1.300.000 de absenţe nemotivate.
Absenţele aparţin atât de elevilor din clasele gimnaziale, cât şi de liceenilor. În primele trei locuri la chiul se află Liceul Tehnologic „George Bibescu“ din Craiova, cu o medie de 51 de absenţe per elev, Şcoala Gimnazială Negoi – cu 69 de absenţe nemotivate de elev şi Şcoala Gimnazială „Anton Pann“ din Craiova – cu 65 de absenţe de elev. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a precizat însă că, spre deosebire de anul şcolar anterior, absenteismul a înregistrat în acest an o uşoară scădere. „În aceeaşi perioadă a anului şcolar 2011- 2012, au fost înregistrate 1.700.000 de absenţe, iar acum sunt cu 400.000 mai puţine, ceea ce înseamnă că avem o medie de 17 absenţe per elev în loc 22, cât erau iniţial“, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Nicuşor Cotescu.

Bursele sociale, tăiate

Chiulangiii vor suporta însă sancţiuni. Cei care aveau burse sociale nu mai pot încasa banii. La nivelul judeţului Dolj, aproximativ 200 de elevi nu au mai primit bursa „Bani de liceu“, în valoare de 180 de lei pe lună. De altfel, pentru al doilea semestru unităţile de învăţământ de la nivelul judeţului au avut de întocmit un plan de activităţi care să-i atragă pe elevi să rămână în clase. Cinci şcoli din Craiova vor implementa catalogul online, prin care vor trimite părinţilor câte un SMS sau e-mail lunar cu absenţele şi notele elevilor. Metoda va fi aplicată de Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova, Şcoala „Mircea Eliade“, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica“, Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu“ şi Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova.

Doar trei şcoli cu zero absenţe

În judeţul Dolj, există însă trei unităţi de învăţământ la care nici un elev nu a absentat nemotivat. Este vorba de Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul“ , Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade“ şi Şcoala Gimnazială „Marin Sorescu“ din Bulzeşti. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS