17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaxe noi în pieţe

Taxe noi în pieţe

Consiliul Local al municipiului Craiova a aprobat, în şedinţa extraordinară de joi, o serie taxe noi, aplicabile în pieţele municipiului. De asemenea, la solicitarea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, au fost modificate unele taxe mai vechi.
Spre exemplu, s-a introdus o taxă pentru rezervarea meselor de pe platourile amenajate, în cuantum de 2,2 lei/mp/lună. Această taxă fusese în vigoare în 2012, dar în ultima şedinţă de anul trecut municipalitatea uitase efectiv să o treacă în hotărârea de consiliu de adoptare a taxelor şi impozitelor. Şi aceasta nu era singura. Primăria uitase să aprobe în decembrie şi altă taxă aplicată anul trecut. E vorba de cea „de comercializare ocazională în afara platourilor amenajate“, în cuantum de 3 lei/loc.
Pregătindu-se pentru un nou târg de maşini, SC Pieţe şi Târguri a obţinut aprobarea în Consiliul Local a unui „abonament“ pentru expunerea maşinilor pe timp de o lună, în locul taxelor pe câte o zi. „Abonamentul“ pe o lună în viitorul târg de maşini va fi de 100 de lei pentru autoturisme, 130 de lei pentru autoutilitare şi 200 de lei pentru autovehicule mai mari de trei tone sau maşini agricole. Până acum, exista doar taxa zilnică de expunere a maşinilor scoase la vânzare, cuprinsă între 15-30 lei/zi, în funcţie de tonajul vehiculului.
Altă modificare vizează aprobarea unei taxe de acces auto pentru agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Centrală, dar în spaţii amplasate pe terenuri proprietate privată. În decembrie, consiliul local aprobase o taxă generală de 300 lei/lună, dar acum a fost modificată, în sensul reducerii pentru cei cu chioşcuri mai mici. Taxa este proporţională cu suprafaţa spaţiului deţinut. Pentru spaţii de până în 10 mp, taxa va fi de 100 lei/lună, pentru spaţii între 10-20 mp, de 200 de lei pe lună, iar pentru cele de peste 20 mp se va plăti 30 lei/lună. Diferenţierea a fost propusă de administraţia pieţelor pe motiv că „aprovizionarea unui spaţiu mai mic nu necesită acelaşi număr de intrări în piaţă precum un spaţiu mai mare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS