12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSalubritatea, lăudată de primăriţă

Salubritatea, lăudată de primăriţă

Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, a avut vineri numai cuvinte de laudă pentru oamenii din slujba municipalităţii, care au acţionat la timp, în noaptea de joi spre vineri, prevenind formarea poleiului pe străzile din Craiova.
„La 1.30, s-a primit avertizarea de polei, iar la 2.30 vreau să vă spun că utilajele noastre deja acţionau pe străzi“, a explicat primăriţa.
Potrivit unei situaţii înaintate de SC Salubritate Craiova SRL către Primăria Craiova, lucrătorii de la Salubritate au intervenit în dimineața zilei de 11 ianuarie, începând de la ora 2.30, pentru combaterea poleiului de pe străzile principale și secundare din Craiova, precum și de pe trotuare. Mai întâi, două autospeciale Unimog au împrăştiat pe străzi aproximativ 14 tone de material antiderapant, mai ales în zone considerate de risc – sensuri giratorii, zone de pantă, în intersecții, precum și pe cele trei pasaje (suprateran, Electro și CFR). Alte trei maşini (două Unimog şi o sărăriţă) li s-au alăturat după ora 8.00. În paralel, 230 de muncitori (190 de la SC Salubritate, 15 de la SC Termo Craiova SRL şi 25 de la RAADPFL) au ieşit la muncă începând cu ora 5.00, împrăştiind sare şi clorură de calciu, pentru a preveni formarea poleiului pe trotuare.
Autoritățile locale reamintesc locuitorilor orașului și agenților economici că au şi ei obligația să presare nisip sau alte materiale antiderapante pe trotuare, în fața imobilelor pe care le dețin sau în care locuiesc, în caz de polei. „Vreau să le amintesc cetăţenilor Craiovei, dar şi patronilor de spaţii comerciale că au şi ei obligaţia de a se ocupa de poleiul de pe trotuarele din faţa locuinţelor sau magazinelor“, a spus primăriţa Craiovei în conferinţa de presă de vineri.
Nerespectarea acestor prevederi din cadrul „Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova“, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv între 1.000 și 2.500 de lei, în cazul persoanelor juridice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS