10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCine parchează la Polivalentă?

Cine parchează la Polivalentă?

Locatarii blocurilor-turn de pe bulevardul Ştirbei-Vodă sunt nemulţumiţi că Poliţia Locală le impune să-şi mute maşinile din parcarea Sălii Polivalente din Craiova

Administraţia Sălii Polivalente din Craiova a intrat în conflict cu locatarii blocurilor din vecinătate, pe tema locurilor de parcare. Tensiunile au apărut, de fapt, de la desfiinţarea a zeci de locuri de parcare care erau amenajate pe marginea bulevardului Ştirbei Vodă, în dreptul Polivalentei. Acum, după reamenajarea zonei, locurile de parcare au rămas, dar… în curtea aferentă Sălii Polivalente!
Considerând că este domeniu public, mai mulţi locatari ai turnurilor A0-A3, neavând suficient spaţiu în parcarea din faţa blocurilor, îşi duc maşinile în parcarea Polivalentei. N-ar fi o problemă dacă, înaintea manifestărilor sportive, Poliţia Locală nu i-ar obliga pe aceştia să-şi mute maşinile, ameninţându-i că, dacă nu vor, autoturismele cu pricina vor fi ridicate şi duse în parcarea RAT, de unde nu pot fi luate înapoi decât contra unei sume consistente.

„E domeniu public!“

Exact aşa s-a întâmplat şi vineri, când urma să înceapă turneul de calificare la Campionatul Mondial de handbal masculin U21 (tineret), cu participarea a patru formaţii: România, Rusia, Turcia şi Israel.
„Neavând unde să-mi parchez maşina în altă parte, mi se pare normal să pot să o las în parcarea de la Polivalentă. Până la urmă, e domeniu public! Cred că nu e nici o problemă să parchez acolo, atâta timp cât plătesc acea taxă, de 40 de lei pe an, care îmi dă dreptul să parchez în locurile special amenajate de primărie pe domeniul public. Ca mine fac mai mulţi vecini, deci nu sunt singurul care parchează la Polivalentă. În aceste condiţii, nu înţeleg de ce Poliţia Locală vine şi îmi cere să-mi iau maşina de acolo“, spune Ionuţ Preda, locatar într-unul din blocurile situate vizavi de Polivalentă.
Un asemenea conflict cu forţele de ordine a avut craioveanul şi vineri dimineaţă. „Mi-au spus să-mi mut maşina de acolo. Le-am spus că nu o mut, pentru că stau vizavi. Mai mult decât atât, le-am explicat poliţiştilor locali că am bilet la meciul de la ora 19.00. De ce să mut, aşadar, maşina, dacă vin oricum la meci? Nu m-au înţeles, ba chiar m-au ameninţat că-mi dau amendă în cazul în care nu mă conformez! Mi se pare un abuz!“, consideră Preda.

„Nu e parcare publică“

De cealaltă parte, Radu Preda (întâmplător, tot Preda!), directorul RAADPFL Craiova – regia municipalităţii care a primit în administrare Sala Polivalentă – susţine că parcarea de la Polivalentă nu are regim de parcare publică, ea fiind destinată exclusiv celor care iau parte la manifestările cultural-sportive din această sală.
„Parcarea de la Sala Polivalentă nu e parcare publică, în sensul că nu au acces în ea toţi cei care şi-au achitat la primărie taxa de parcare de 40 de lei/an. Are regim de parcare privată, fiind destinată doar celor care au treabă la Polivalentă. Nu avem însă nimic împotrivă să-i lăsăm pe cetăţenii din blocurile de vizavi să-şi parcheze maşinile acolo. Îi rugăm doar să fie înţelegători şi să-şi mute maşinile în zilele în care sunt organizate competiţii sportive ori alte evenimente la Polivalentă“, a spus directorul Radu Preda.
„Dacă ar fi parcare privată, de ce nu se montează bariere sau indicatoare care să interzică accesul?“, se întreabă, totuşi, locatarul Ionuţ Preda.
Potrivit unor surse din cadrul RAADPFL Craiova, această instituţie are în vedere – cel mai probabil, chiar în cursul acestui an – şi instalarea unor bariere la Sala Polivalentă. Cui i-ar folosi, însă? Dar, mai ales, cine ar avea de suferit?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS