22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpectacol şi restricţii de sărbători

Spectacol şi restricţii de sărbători

Elena Gheorghe le va cânta craiovenilor în noaptea de Revelion

Craiovenii care doresc să sărbătorească trecerea dintre ani în centrul oraşului vor avea parte de un „concert extraordinar de Revelion 2013“, cum a fost denumită această manifestare artistică în contractul de asociere dintre Consiliul Local al municipiului şi firma SC Band Contact Agency SRL. Începând cu 31 decembrie 2012, ora 21.00, şi până pe 1 ianuarie 2013, ora 0.30, pe scena ce va fi ridicată în Piaţa Prefecturii vor urca, printre alţii, Elena Gheorghe (foto), solista care a reprezentat România în finala Eurovision din 2009, precum şi trupa craioveană C.I.A. La miezul nopţii, localnicii vor avea parte şi de un spectaculos foc de artificii, promite Primăria Craiova.
În vederea organizării acestor manifestări, municipalitatea anunţă instituirea unor restricţii temporare de circulaţie rutieră în centrul Craiovei, traficul rutier urmând să fie deviat pe arterele adiacente. Astfel, de pe 31 decembrie 2012, ora 19.00, şi până pe 1 ianuarie 2013, ora 2.00, se va închide circulaţia rutieră pe străzile Popa Şapcă şi A.I. Cuza, pe sectorul de la Colegiul Naţional „Carol I“ şi până la Universitate, la intersecţia cu strada Arieş. În plus, vor mai fi închise strada Theodor Aman, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Olteţ şi intersecţia cu strada A.I. Cuza, respectiv strada Unirii, tronsonul dintre intersecţia cu strada Mihai Viteazul şi intersecţia cu strada A.I. Cuza.  

Autobuze cu program scurt

Mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova vor avea program modificat de Sărbători. În zilele de 29 şi 30 decembrie 2012, respectiv 5 şi 6 ianuarie 2013, autobuzele şi tramvaiele vor circula după programul din zilele nelucrătoare, la o frecvenţă de 12-15 minute, după cum a anunţat RAT Craiova printr-un comunicat. Pe 2 ianuarie, programul mijloacelor de transport în comun va fi tot cel de zile nelucrătoare, dar cu o frecvenţă şi mai mare, de 15-20 de minute. În zilele de 31 decembrie 2012, 3 şi 4 ianuarie 2013, va fi program de zile lucrătoare fără elevi, mijloacele de transport în comun circulând cu o frecvenţă de 10 minute. Pe 1 ianuarie 2013, autobuzele şi tramvaiele vor circula doar între orele 10.00 – 18.00, la o frecvenţă de 15-20 de minute, iar traseele 5b şi 11 nu vor circula deloc. De asemenea, autobuzele 9 şi 25 îşi vor modifica traseul, urmând să circule numai până la Aeroport (Blocuri), respectiv Poarta 1 Ford, în zilele în care hipermarketurile Metro şi Selgros sunt închise.
Reamintim că, din 22 decembrie 2012, traseul 6 circulă numai până la Piaţa Centrală şi retur. Abonamentele pe acest traseu sunt valabile şi pe traseele 1b, 4 şi 24, pe ruta comună suspendată a traseului 6 (adică Piaţa Centrală – Parcul „Romanescu“ şi retur). Tot începând cu aceeaşi dată, ultima plecare de la cap de linie, din Craioviţa Nouă, la traseele E1-tur şi E1-retur este la ora 21.00, în loc de 21.30. Doar pe 31 decembrie 2012, ultima plecare de la cap de linie pe toate traseele va fi la ora 18.30, informează RAT Craiova.

Program normal
la ridicarea gunoiului

În ultimele zile ale anului 2012 şi în primele zile din 2013, ridicarea gunoiului în Craiova se va face după programul normal de lucru. Reprezentanţii SC Salubritate Craiova SRL au menţionat vineri că angajaţii acestei firme vor lucra inclusiv pe 1 şi 2 ianuarie, ridicând gunoiul în aceleaşi zile din săptămână ca şi până acum. Menţionăm că peste 100 de angajaţi ai SC Salubritate sunt angrenaţi zilnic în activitatea de ridicare a gunoiului de la populaţia Craiovei şi transportarea acestuia la rampa de gunoi.
„De Sărbători va fi program normal la ridicarea gunoiului menajer. Şi angajaţii de la întreţinerea curăţeniei – sau „de la mătură“, cum li se mai spune – vor lucra pe 1 şi 2 ianuarie, cu un efectiv de 70 de persoane, urmând să aibă programul unei zile de sâmbătă“, a precizat Cristian Ștefan Popescu, administratorul SC Salubritate Craiova SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS