17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMuzeul Olteniei a inaugurat Secţia de Ştiinţe ale Naturii

Muzeul Olteniei a inaugurat Secţia de Ştiinţe ale Naturii

Secţia de Ştiinţe ale Naturii a Muzeului Olteniei este acum completă. După deschiderea Expoziţiei de Paleontologie „Oltenia – Terra Fossilis“ de la parter şi Expoziţia „Tipuri de Ecosisteme. Flora şi Fauna Olteniei“, a sosit momentul ca şi expoziţia „Universul şi Sistemul Nostru Solar“ să fie inaugurată.
Evenimentul a avut loc ieri-seară la Secţia de Ştiinţe ale Naturii, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a vicepreşedintelui Cristinel Iovan, a managerului muzeului, Florin Ridiche, dar şi în prezența fostului manager, Mihai Fifor, care a propus, acum şapte ani, acest proiect Consiliului Judeţean.
Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a mărturisit că este un proiect realizat, în mare, din fonduri europene, dar şi cu bani de la bugetul CJ Dolj. „Este o clădire care va deveni un punct de reper în zilele următoare, un muzeu-şcoală pentru tinerii şi copiii noştri, abordat după regulile europene“.
În zilele următoare, accesul la întreaga secţie va fi gratuit, organizându-se Zilele Porţilor Deschise. Aşadar, începând de astăzi, de la ora 9.00, şi până pe 9 decembrie, lumea poate vedea gratuit rezultatul muncii unei echipe valoroase. Ulterior, preţul de intrare va fi cel obişnuit, urmând ca, în viitor, să se realizeze şi lecţii de astrofizică pentru elevi. „Am avut un sentiment ca şi cum aş fi plecat dintr-un muzeu din străinătate. Îmi arăt aprecierea pentru toţi cei care au lucrat aici“, a încheiat Ion Prioteasa.
Managerul Florin Ridiche, vizibil emoţionat, a asigurat continuitatea campaniei de promovare a deschiderii expoziţiei, pentru ca oamenii să vină în număr cât mai mare la acest muzeu. Proiectul este iniţiat de specialiştii Secţiei, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, şi vine în completarea strategiei Muzeului Olteniei de a promova patrimoniul cultural naţional prin expoziţii şi activităţi inedite.
Expoziţia inaugurată ieri-seară, anunţată inedit de aterizarea unui meteorit în centrul Craiovei, propune evocarea unei călătorii în Univers, unde protagonist este publicul, invitat să urmărească povestea în cele mai mici detalii. La realizarea ei, expoziţia a beneficiat de redarea unei scenografii a spaţiului cosmic şi terestru prin introducerea de noi tehnologii şi noi materiale care să răspundă întocmai celor mai înalte standarde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS