16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCaptură de icre negre la Maglavit

Captură de icre negre la Maglavit

Un bărbat din comuna mehedinţeană Gruia este cercetat de poliţiştii doljeni după ce, marţi, în maşina cu care circula pe DN 56 A au fost găsite peste 18,5 kg de icre negre.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, marţi, o patrulă de poliţişti care acţiona pe DN 56 A, în localitatea Maglavit, a oprit pentru control un autoturism BMW condus de Cristinel Bulugiu, de 43 de ani, din comuna mehedinţeană Gruia. Poliţiştii din Maglavit au descoperit în maşina bărbatului nouă recipiente pline cu icre negre, greutatea totală a acestora fiind de 18,525 kg.
Mehedinţeanul a declarat în faţa poliţiştilor că a pescuit un morun cu greutatea de aproximativ 100 kg, de la care a recoltat icrele cu care se îndrepta către casă. Poliţiştii doljeni au mai precizat că valoarea pe piaţa neagră a icrelor negre este de aproximativ 1.000 euro/kg.
Pe numele lui Bulugiu au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de pescuit al sturionilor în alt scop decât repopularea şi deţinerea şi transportul produselor şi subproduselor de sturioni, fapte pedepsite cu amendă între 150 şi 10.000 de lei. Cele peste 18 kg de icre negre au fost confiscate de poliţiştii doljeni, urmând să fie conservate până la primirea concluziilor analizelor efectuate de Direcţia Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS