8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazie cu împuşcături

Razie cu împuşcături

Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj, ajutaţi de jandarmi, au organizat vineri şi sâmbătă, în Craiova şi judeţul Dolj, o razie de amploare pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi a faptelor comise cu violenţă, în cele două zile fiind date amenzi în valoare de aproape 200.000 de lei şi fiind întocmite 39 de dosare penale. La o oră de la începerea raziei oamenilor legii, un tânăr a fost împuşcat în urma unei altercaţii izbucnite într-un fast-food din Filiaşi.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, vineri noaptea, a fost organizată o razie cu efective sporite (peste 500 de poliţişti şi jandarmi), fiind vizaţi şoferii care încalcă Codul Rutier şi persoanele care comit fapte cu violenţă. Astfel, oamenii legii au oprit în trafic aproape 1.000 de autovehicule şi au verificat 12 discoteci şi 142 de baruri din Craiova şi judeţul Dolj, în urma acţiunii fiind date amenzi în valoare de 115.786 de lei. În plus, au fost întocmite 18 dosare penale şi au fost suspendate 32 de permise de conducere.
Razia a continuat şi sâmbătă noaptea, între orele 22.30 şi 1.30, iar în cele trei ore poliţiştii au dat amenzi în valoare de 67.990 de lei, au constatat 21 de infracţiuni şi au suspendat alte 21 de permise de conducere.
În timp ce oamenii legii numărau amenzile date, un tânăr din localitatea Răcarii de Sus a fost împuşcat în urma unei altercaţii izbucnite într-un fast-food din Filiaşi. Conform precizărilor poliţiştilor doljeni, Cosmin Tudorică, de 28 de ani, fiind deranjat de un bărbat de 47 de ani care înjura, i-a dat acestuia un pumn în faţă. Cătălin Pârvulescu, de 26 de ani, din Craiova, care stătea la aceeaşi masă cu bărbatul de 47 de ani, a scos un pistol cu bile şi l-a împuşcat în abdomen pe Tudorică. Acesta din urmă a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, iar Pârvulescu s-a prezentat la sediul Poliţiei Filiaşi şi a predat pistolul. După ce a fost audiat, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice şi uz ilegal de armă neletală. Ieri, Cosmin Tudorică a fost externat şi a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat la rândul său de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii publice şi lovire.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS