8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Omorât în bătaie

Patru tineri din localitatea doljeană Galiciuica, printre care şi un minor de 16 ani, au fost arestaţi preventiv sâmbătă, fiind acuzaţi că au omorât în bătaie un consătean.
Potrivit procurorilor doljeni, totul a început joi seară, când Constantin Cojocaru şi Gheorghe Dumitru au încercat să-l bată pe Marius Totora, de 25 de ani. Acesta din urmă a scăpat de cei doi, refugiindu-se în curtea unui bărbat. Vineri dimineaţă, Constantin Cojocaru, de 23 de ani, l-a sunat pe Totora şi i-a spus că vine să stea de vorbă cu el pentru a lămuri neînţelegerile dintre ei. Totora a hotărât să cheme „întăriri“ înainte de sosirea lui Cojocaru, aşa că Ionuţ Bîcea, de 20 de ani, amicul său, l-a sunat pe Andrei Buşu, de 16 ani, şi i-a spus să vină acasă la Totora împreună cu Victor Zamfir, de 18 ani. În jurul orei 12.00, Constantin Cojocaru a ajuns la Totora, care a ieşit din curte pentru a discuta. În faţa anchetatorilor, Totora, Bîcea şi Zamfir au recunoscut că l-au lovit pe Cojocaru, însă au susţinut că l-au lovit doar o dată. Iniţial, Andrei Buşu a negat că ar fi lovit victima, însă, sâmbătă, cu ocazia audierii, a recunoscut că l-a lovit pe Cojocaru de două ori cu pumnul în zona umărului stâng. Cele susţinute de cei patru inculpaţi au fost contrazise de martorii care au văzut bătaia, dar şi de leziunile suferite de Cojocaru. Medicii legişti au consemnat că bărbatul a suferit multiple leziuni la nivelul capului şi a murit din cauza unei hemoragii meningee.
Sâmbătă, cei patru tineri au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, iar judecătorii au emis pe numele a trei dintre ei – Totora, Bîcea şi Zamfir – mandate de arestare pentru 29 de zile. Pentru minor, mandatul de arestare este de 19 zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS