5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSupraveghere video şi la simulările de examen

Supraveghere video şi la simulările de examen

Elevii de gimnaziu, dar şi cei din ultimul an de liceu vor susţine vineri prima simulare de examen la limba şi literatura română.
Testarea va fi organizată la nivelul judeţului Dolj, iar pentru liceeni conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a prevăzut măsuri speciale. Directorii şcolilor au fost informaţi miercuri că examinarea trebuie să se desfăşoare sub supravegherea camerelor video. „Verificarea elevilor trebuie făcută în condiţii cât mai apropiate de cele ale examenului naţional“, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Nicuşor Cotescu. Totodată, subiectele vor fi elaborate la nivelul fiecărei comisii metodice, care va folosi ca model variantele publicate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pentru examenul din vara 2013.
Unităţile de învăţământ care nu dispun de clase suficiente pentru desfăşurarea simulării vor putea să scurteze activitatea instructiv-educativă. Orele de curs vor fi astfel de 30 de minute şi cu pauze de cinci minute, pentru locaţiile în care se învaţă într-o singură tură. Simularea se va desfăşura în intervalul 11.00 – 13.00, pentru elevii de clasa a VIII-a şi între 11.00 – 14.00, pentru liceeni. Rezultatele acestor testări vor arăta nivelul de pregătire al elevilor şi se vor comunica Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Pentru celelalte discipline de examen, testarea elevilor se va face în cel de al doilea semestru al acestui an şcolar, după un grafic valabil la nivel naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS