17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPregătiri pentru alegeri

Pregătiri pentru alegeri

Pregătirile pentru alegerile parlamentare care se vor desfăşura în Gorj au intrat pe ultima sută de metri. Astfel, la nivelul judeţului, în cadrul acţiunilor campaniei „Tu decizi! Votează legal!“, vor fi postate în locuri accesibile, cu vizibilitate mare, 1.000 de afişe. De asemenea, vor fi distribuite 8.000 de pliante – cu preponderenţă în mediul rural şi în locurile cu trafic ridicat (în perioada campaniei electorale), iar spoturile TV şi audio vor fi puse la dispoziţie pentru a fi difuzate la posturile de televiziune şi radio. Totodată, la nivelul judeţului Gorj au fost luate toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor parlamentare. Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al oamenilor legii. Peste 1.200 de poliţişti, jandarmi, lucrători ai ISU Gorj şi angajaţi ai altor structuri ale MAI sunt mobilizaţi în vederea desfăşurării scrutinului electoral în condiţii de linişte şi legalitate. Structurile aparţinând MAI vor prelua paza secţiilor de votare în ziua de 8 decembrie 2012, începând cu ora 18.00.

325 de secţii de votare

În cadrul circumscripţiei electorale judeţene Gorj au fost organizate 325 de secţii de votare, dispuse în 289 de locaţii, paza lor urmând să fie asigurată de 400 de poliţişti, 122 de jandarmi, 216 lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj şi cadre de la alte structuri ale MAI. Totodată, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, în preziua şi în ziua alegerilor, vor fi constituite echipe operative formate din poliţişti care vor efectua cercetări în scopul soluţionării unor sesizări, incidente sau evenimente în legătură cu procesul electoral. Potrivit subprefectului de Gorj, Sorin Arjoca, Prefectura Gorj a primit suma de 550.000 de lei pentru bunuri şi servicii şi 1,54 milioane de lei pentru cheltuieli cu personalul care va fi implicat în desfăşurarea alegerilor. În ceea ce priveşte tipărirea buletinelor de vot, există deja achiziţionată hârtia, urmând ca după obţinerea bunului de tipar de la Biroul Electoral Judeţean să fie tipărite 670.000 de buletine de vot.

Pompierii gorjeni inspectează secţiile

O echipă de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj va verifica, începând de luni, toate secţiile de votare din judeţ. Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, a declarat că echipa de inspecţie va verifica sursele de încălzire din cele 325 de secţii de votare, instalaţiile electrice, dar şi alte aspecte prevăzute în planul de măsuri stabilit în perioada alegerilor parlamentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS