5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalContract de muncă suspendat pentru grefierul arestat

Contract de muncă suspendat pentru grefierul arestat

Conducerea Curţii de Apel Craiova a hotărât ieri să-i suspende contractul de muncă grefierului Ion Victor Toader, arestat preventiv sâmbătă, la cererea procurorilor DNA, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată.
Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au stabilit că, începând cu anul 2011, Ion Victor Toader, în calitatea sa de grefier al Curţii de Apel Craiova, a primit de la opt persoane suma totală de 28.500 de euro. În schimb, grefierul Toader a promis că îi va convinge pe magistraţii din cadrul instanţei la care lucra să dea soluţii favorabile în dosarele în care erau judecate persoanele care i-au dat banii. Vineri, în baza unui denunţ, procurorii DNA au organizat un flagrant în urma căruia l-au prins pe Ion Toader, care tocmai primise suma de 2.000 de euro în acelaşi scop. O zi mai târziu, sâmbătă, Ion Victor Toader a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată şi dus în arestul IPJ Dolj.
Reprezentanţii Curţii de Apel Craiova au precizat pentru GdS că, ieri, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva grefierului Toader, s-a decis suspendarea contractului de muncă al acestuia. În plus, pentru că a încălcat codul deontologic al personalului auxiliar de specialitate, Ion Victor Toader va fi şi cercetat disciplinar. Joi, după ce magistraţii Curţii de Apel vor judeca recursul formulat de inculpat împotriva hotărârii de sâmbătă a Tribunalului Dolj, acesta va da şi o notă explicativă, după care se va decide ce sancţiune i se va aplica.
Magistraţii Curţii de Apel Craiova au mai precizat că grefierul Ion Victor Toader a mai fost sancţionat disciplinar de două ori până acum. În octombrie 2008 a fost mutat disciplinar pentru trei luni la Judecătoria Craiova, iar în octombrie 2011, tot pentru trei luni, la Judecătoria Filiaşi. În ambele cazuri, grefierul a fost sancţionat pentru că „nu şi-a îndeplinit în mod corespunzător îndatoririle de serviciu“, după cum au explicat reprezentanţii Curţii de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS