11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-a condus prietenii spre moarte: patru vieţi secerate

Şi-a condus prietenii spre moarte: patru vieţi secerate

Un grav accident rutier soldat cu patru morţi şi un rănit a avut loc în noaptea de joi spre vineri, în comuna gorjeană Drăguţeşti, în apropiere de municipiul Târgu Jiu. Conducătorul auto, I.V., un tânăr de 21 de ani, din Târgu Jiu, a fost, de asemenea, grav rănit, fiind în situaţia de a-i fi amputate picioarele. Cei cinci tineri se întorceau de la Rovinari, de la o petrecere de Sfinţii Mihail şi Gavriil. Potrivit poliţiei, din cauza vitezei, într-o curbă deosebit de periculoasă, şoferul a pierdut controlul volanului. Maşina a ieşit de pe carosabil, s-a răsturnat şi s-a izbit cu putere de un cap de pod, la câţiva metri de o gospodărie. Patru dintre pasageri au murit pe loc, în ciuda faptului că la faţa locului au fost trimise mai multe ambulanţe în încercarea de a-i resuscita pe tinerii prinşi între fiarele contorsionate ale maşinii. Cei care nu au avut nici o şansă în urma impactului violent între autoturismul condus cu viteză şi capul de pod sunt: R.V., de 29 de ani, S.P., de 29 de ani, D.M., de 22 de ani, şi Maria Tuncu, de 18 ani, din Tismana.

Şi-a condus prietenii spre moarte

Tânărul de 21 de ani care şi-a condus prietenii spre moarte este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Băiatul a fost transportat iniţial la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, după care s-a decis trimiterea la Spitalul de Urgenţă din Craiova. Medicii sunt sceptici în privinţa şanselor de supravieţuire ale conducătorului auto, mai ales că în momentul în care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu s-a ridicat problema amputării ambelor picioare, întrucât acestea au fost zdrobite între fiarele maşinii, iar şansele ca şoferul să mai poată merge sunt reduse. Principalul obiectiv al cadrelor medicale care l-au preluat pe băiat este menţinerea acestuia în viaţă, în ciuda condiţiilor grave în care victima a ajuns la unitatea sanitară din Craiova.

Cel mai grav accident din ultimii 15 ani

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, accidentul care a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Drăguţeşti a fost unul din cele mai grave evenimente rutiere din ultimii 15 ani. Acest lucru se referă atât la numărul victimelor, cât şi la violenţa evenimentului rutier, precum şi la vârsta relativ redusă a victimelor. Nici conducătorul nu avea suficient de multă experienţă ca şofer, având în vedere că numai ce împlinise vârsta de 21 de ani. „Au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost constituit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Aşa este procedura şi se fac cercetări şi pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă“, a declarat George Neagoe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Alt accident

Tot în noaptea de joi spre vineri, a avut loc un accident rutier pe o stradă din nordul municipiului Târgu Jiu. Un conducător auto neatent a pierdut controlul volanului şi a intrat cu autoturismul în alte două maşini aflate într-o parcare. Pagubele produse sunt însemnate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS