24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalZor la Sala Polivalentă

Zor la Sala Polivalentă

În graba de a recepţiona Sala Polivalentă, pentru a organiza sâmbătă gala K1 Superkombat Final Elimination, Primăria Craiova trebuie să accepte lipsa unor dotări fără de care refuzase până acum să preia acest obiectiv

Astăzi e programată recepţia Sălii Polivalente din Craiova. Antreprenorii urmează să o predea finanţatorului, Compania Naţională de Investiţii (CNI), care, la rândul său, o va preda Primăriei Craiova, care este beneficiarul final. Mai mult, vineri a fost convocat în şedinţă extraordinară şi Consiliul Local Craiova, special pentru a aproba un „proiect de hotărâre privind preluarea din folosinţa Companiei Naţionale de Investiţii, în domeniul public al municipiului Craiova şi administrarea Consiliului Local al Municipiului Craiova, a obiectivului de investiţii «Refacere şi modernizare Sala Polivalentă 4000 locuri Craiova» şi a terenului aferent situate în bd. Ştirbei Vodă, nr. 32“.
În graba sa de a o prelua, pentru a putea organiza gala K1 Superkombat Final Elimination, eveniment sportiv cu iz electoral în beneficiul USL, municipalitatea va fi nevoită să accepte o sală incompletă, fără o parte din mobilierul şi dotările necesare oricărui edificiu de acest gen. Iar asta, în condiţiile în care primăriţa a insistat luni întregi să achiziţioneze CNI mobilierul şi dotările, şi doar de curând solicitarea sa a primit undă verde, urmând să se lanseze licitaţia pentru aceste dotări.

Interviuri ca la puşcărie

În lipsa acestor dotări, multe din spaţiile Polivalentei sunt doar nişte încăperi goale sau aproape goale, cu nume pompoase de „vestiar“, „sală de masaj“, „bufet“ ori „sală de interviuri“. Constructorii şi-au terminat treaba, dar o parte din dotări lipsesc încă, deşi inaugurarea e programată peste câteva zile.
Banalele garderobe, spre exemplu, sunt acum doar nişte spaţii fără o delimitare precisă. Acolo ar trebui să fie o „tejghea“, în spatele căreia un angajat al sălii să preia hainele şi să le agaţe în cuiere numerotate. Ca la teatru! Doar că la Polivalentă nu există nici „tejgheaua“, nici cuierele, nici măcar garderobierul…
Sala pentru conferinţele de presă şi interviuri ar trebui să aibă o masă şi scaune unde să stea invitaţii, scaune pentru ziarişti, plus toate dotările tehnice aferente. Nu există decât o sală goală, proaspăt văruită, drept dovadă stând găleata de lavabil, trafaletul şi sticla uitate acolo ieri de zugrav. Aşa că, în stadiul actual, interviurile ar urma să fie luate „din picioare“, într-o încăpere goală, având drept fundal un perete alb. Cam ca la puşcărie…
Nici în sala presei nu e mai bine. Încăperea e dotată cu prize şi internet, dar e… goală, jurnaliştii fiind nevoiţi să stea pe ciuci ori așezați pe jos ca să-şi scrie articolele sau ştirile.

Transmisiune în direct… din poală

Sonorizarea există, este cel puţin la fel de performantă precum cea de pe Arena Naţională. La fel, circuitele pentru preluarea de imagini, destinate televiziunilor care vor să transmită în direct evenimentele din interior, sunt la cele mai înalte standarde internaţionale. Pe holuri au fost deja fixate monitoare, cea de-a doua tabelă de marcaj a fost montată şi ea. În holul intrării oficialilor s-a prevăzut montarea unor fotolii şi măsuţe, dar nici acestea nu există. Ce să mai spunem despre bufetele care ar trebui să fie înfiinţate în mai multe zone din Polivalentă, unde se poate bea o răcoritoare sau chiar să se ia masa. Nu există mesele şi nici scaunele, nu există aragazul, nu există nici măcar ceştile de cafea şi linguriţele…
În sală, la ultima gradenă ar trebui să existe masa presei. E vorba, de fapt, de 18 locuri de unde jurnaliştii vor putea să urmărească şi să transmită, prin intermediul laptopurilor, desfăşurarea competiţiilor de pe teren. Pentru ei s-au tras cabluri de curent şi internet, dar mesele lipsesc cu desăvârşire, aşa că tagma ziariştilor va fi nevoită să-şi ţină agendele şi laptopurile pe genunchi, atunci când vor relata cât de „frumoasă“ a fost inaugurarea acestei săli.
Să nu creadă cineva că jurnaliştii au fost ţinta unei acţiuni concertate de reducere la tăcere… Sportivii şi arbitrii au şi ei de suferit de pe urma lipsei unor dotări banale. Vestiarele, spre exemplu, au duşuri, chiuvete, ba chiar şi jacuzzi, dar lipsesc din ele banalul săpun ori hârtia igienică! Există în fiecare vestiar clasicele dulapuri pentru hainele sportivilor, antrenorilor sau arbitrilor, dar aceştia vor fi nevoiţi să se echipeze din picioare, aruncându-şi hainele pe jos, pentru că lipsesc cuierele şi băncuţele. În Polivalenta craioveană ar urma să se practice masajul… din picioare, pentru că din dotări lipsesc mesele speciale pentru masaj. Să mai spunem că nici în sală şi nici în jurul ei nu exista nici măcar un coş de gunoi?

După K1, potopul

Ieri, încă se mai lucra la spaţiile exterioare din jurul Polivalentei. Se punea gazon, se montau dale de beton pe alei. Pe terenul de alături zăceau însă mormane de pământ ori de moloz, iar în fundal se putea observa cea mai insalubră clădire din proprietatea municipalităţii, ai cărei locatari îşi fac nevoile în tufişurile din faţă, fără jenă de spectatorii veniţi la Polivalentă.
Apoi, mai lipseşte echipa care să deservească noua Sală Polivalentă. Şi aici nu e vorba de femeile de serviciu, care pot să fie aduse – cu tot cu măturile din dotare – de la alte instituţii subordonate municipalităţii. E vorba de echipa tehnică, de oamenii care să deservească acest obiectiv, care să ştie de unde se aprinde lumina sau unde e siguranţa electrică atunci când se va arde vreun circuit.
„Noi, toţi antreprenorii, am fost rugaţi de Primăria Craiova, printr-o adresă, să asigurăm buna desfăşurare a evenimentului de sâmbătă. E firesc să facem asta, dar apoi beneficiarul va trebui să preia aceste atribuţii“, a precizat reprezentantul antreprenorului general CONCAS Buzău, şeful de şantier Tony Bălăcescu.
Pentru desfăşurarea galei K1, organizatorul acestui eveniment a promis că va aduce toate dotările necesare – de la băncuţe, scaune şi mese pentru masaj, la cele patru bufete destinate spectatorilor, concurenţilor şi oficialilor. Tot organizatorul va amenaja şi sala de interviuri, dotând-o cu mesele şi scaunele necesare. Toate dotările vor fi însă luate înapoi după gala K1, iar Polivalenta nu va putea organiza alte evenimente decât după ce Compania Naţională de Investiţii va achiziţiona prin licitaţie publică toate dotările necesare, de la tacâmuri, scrumiere şi coşuri de gunoi, la scaune, bănci, mese şi fotolii.

Varianta câştigătoare

Pentru inaugurarea Sălii Polivalente din Craiova au existat mai multe variante. Era vorba, printre altele, de finala concursului „Românii au talent“, al trustului Media Pro, dar şi de fabulosul spectacol „Lord Of The Dance“ al renumitei trupe de dansatori irlandezi conduşi de Michael Flatley, aflaţi în această toamnă într-un turneu prin România. Ştefan Bănică Jr. ar fi vrut să susţină şi el un concert în noua Sală Polivalentă din Craiova, pe 10 noiembrie. Tuturor, însă, li s-a spus că noua sală nu va fi gata în timp util. Primăriţa Craiovei, o împătimită a sporturilor de contact, a decis ca până la urmă Polivalenta să fie inaugurată cu gala K1, chiar în prima zi a campaniei electorale, în condiţiile în care acest obiectiv de investiţii nu e tocmai gata. Dacă refacerea Polivalentei a durat mai mult de 17 ani, s-ar fi putut oare aştepta până s-ar fi completat toate dotările? Greu de dat un răspuns la această întrebare…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS