8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanţi de ketamină, în arest

Traficanţi de ketamină, în arest

Cinci tineri din Bucureşti, suspectaţi că distribuiau droguri de risc în municipiul Craiova, au fost reţinuţi luni de ofiţerii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Craiova, în timp ce încercau să intre în România cu 270 ml de ketamină.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au comunicat că, luni, ofiţerii antidrog ai BCCO Craiova, ajutaţi de colegii lor din Bucureşti şi Giurgiu, au organizat o acţiune de prindere în flagrant în punctul de trecere a frontierei Giurgiu.
Au fost vizaţi cinci membri ai unui grup infracţional organizat, despre care oamenii legii aveau informaţii că distribuie droguri de risc în municipiul Craiova şi în Bucureşti.
Ofiţerii antidrog i-au prins în flagrant pe Dorin Dumitrescu, de 31 de ani, Eugen Bujor, de 24 de ani, Alexandru Oprea, de 24 de ani, Alexandra Imreh, de 24 de ani, şi Mădălina Dincă, de 28 de ani, toţi din Bucureşti, care încercau să intre în ţară cu cantitatea de 270 ml de ketamină, substanţă aflată sub control naţional din februarie 2010. Ketamina este un anestezic folosit de obicei în medicina veterinară, cunoscut pe piaţa drogurilor sub numele de „Special“, „Kay“ sau mai simplu „K“.
Anchetatorii au stabilit că tinerii bucureşteni au cumpărat ketamina cu 500 de euro din localitatea Ruse, Bulgaria şi intenţionau să o vândă consumatorilor din Craiova şi Bucureşti. După organizarea flagrantului, cei cinci tineri au fost duşi la sediul DIICOT din Craiova, unde au fost audiaţi de procurorul de caz, care a emis pe numele lor ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.
Procurorii DIICOT au mai comunicat că toţi cei cinci bucureşteni vor fi duşi din arest la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de  introducere în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, fapte pedepsite cu închisoarea de la 2 la 20 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS