6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalExternalizare prin disponibilizare la CAO

Externalizare prin disponibilizare la CAO

Compania de Apă Oltenia (CAO) a găsit formula să scape de organigrama stufoasă şi să facă economie la fondul de salarii, externalizând serviciul de pază al obiectivelor. Nu că la alte servicii din cadrul CAO numărul angajaţilor nu ar fi cu mult peste grafic. Prin urmare, în următoarele zile, peste 70 de angajaţi ai furnizorului de apă al oraşului trebuie să plece acasă. Sau, ca să nu rămână pe drumuri, acceptă oferta firmei de pază al cărui contract cu CAO este semnat începând cu 9 noiembrie.
„Sunt peste 70 de angajaţi care vor fi disponibilizaţi. Am înţeles că firma care va prelua acest serviciu a afişat la poartă un anunţ prin care le propune să fie preluaţi în cadrul ei. Oamenii sunt supăraţi că este o diferenţă de salariu, condiţiile de încadrare sunt altele. În plus, nimeni nu le asigură siguranţa locului de muncă. Ca angajaţi ai companiei câştigau între 700-900 de lei, la firma de pază au un venit brut de 700 de lei plus bonuri“, a spus liderul de sindicat, Teodor Lepădat.
În schimb, conducerea CAO susţine că disponibilizarea se impunea. „Organigrama companiei este foarte încărcată. Dacă disponibilizăm serviciul de pază, facem o reducere de 12% la bugetul de salarii şi, în al doilea rând, nu riscăm în acest fel să pierdem fonduri pe componenta de Masterplan. Pentru accesarea fondurilor, una dintre condiţii care se impune este şi externalizarea serviciului de pază. Obiectivele trebuie să fie păzite şi asigurate cu ajutorul unei firme specializate. Decizia a fost luată în Consiliul de Administraţie, iar eu trebuie să respect şi să pun în aplicare hotărârile“, a spus Constantin Mitriţă, directorul CAO. Din păcate, directorul Companiei nu ştie să precizeze firma care îi va asigura paza începând cu următoarele zile. Nu de alta, dar CAO a mai avut incidente neplăcute în ceea ce priveşte firmele de pază, cel puţin la Staţia de Epurare de la Făcăi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS