10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoliu la Târgu Cărbuneşti

Doliu la Târgu Cărbuneşti

Victimele exploziei de la Târgu Cărbuneşti au decedat. Soţii Elena şi Gheorghe Bâţu, răniţi grav în urma exploziei de la Târgu Cărbuneşti, au murit la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Gheorghe Bâţu, de 48 de ani, a decedat vineri, iar soţia acestuia la o zi distanţă, respectiv sâmbătă. Cei doi aveau arsuri pe 80% din suprafaţa corpului şi erau ţinuţi în viaţă de aparate. În ciuda faptului că a fost adusă la Spitalul de Arşi din Bucureşti într-o stare mai gravă decât cea a soţului, Elena Gabriela Bâţu a mai trăit câteva ore după ce inima soţului ei a încetat să mai bată. Gheorghe Bâţu, care avea 48 de ani, va fi înmormântat în judeţul Dâmboviţa. Rudele celui decedat au solicitat ca bărbatul să fie înmormântat în localitatea natală. Totodată, autorităţile din Târgu Cărbuneşti au început pregătirile pentru înmormântarea soţiei lui Gheorghe Bâţu.

Doi copii orfani

În urma morţii celor doi soţi, doi copii au rămas orfani. Unul dintre aceştia a şi fost rănit în urma exploziei, dar a scăpat teafăr, mergând singur la Spitalul Orăşenesc din Târgu Cărbuneşti, pentru a beneficia de asistenţă medicală. Explozia din apartamentul familiei Bâţu, din Cărbuneşti, s-a produs în urmă cu o săptămână, ca urmare a unei acumulări de gaze de la aragazul din bucătăria locuinţei. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu care a distrus complet două apartamente.

Explozie cauzată de un racord necorespunzător

Potrivit Distrigaz Sud Reţele şi Poliţiei, acumularea de gaze s-a produs din cauza unui racord necorespunzător care făcea legătura între reţeaua de gaze şi aragaz. Ca urmare a acestui fapt, o mare cantitate de gaze s-a acumulat în apartament. În momentul în care unul dintre membrii familiei s-a trezit şi a aprins lumina s-a produs explozia şi instantaneu incendiul. Suflul deflagraţiei i-a spulberat pe cei doi soţi care nu au avut nici o şansă de supravieţuire, în ciuda eforturilor medicilor care timp de peste cinci zile au încercat să îi salveze.

Ajutor de la primărie şi concitadini

Primăria Târgu Cărbuneşti strânge fonduri pentru înmormântare şi pentru renovarea locuinţei. Alături de cei doi copii orfani şi de rudele acestora sunt şi cadrele medicale de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti. Conducerea unităţii medicale, sensibilizată de drama prin care trec cei doi copii, le-a solicitat angajaţilor să doneze sume de bani pentru a le oferi urmaşilor familiei Bâţu un ajutor financiar. Oricine doreşte să susţină financiar şi material copiii familiei Bâţu poate obţine mai multe informaţii de la Primăria Târgu Cărbuneşti. Totodată, prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu, a anunţat în ultima şedinţă a Colegiului Prefectural că va avea o întâlnire cu şefii Distrigaz Sud Reţele pentru a stabili ce măsuri se impun să fie luate la nivelul instituţiilor cu atribuţii de control pentru ca drame precum cea de la Târgu Cărbuneşti să fie evitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS