6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalA început extinderea canalizării

A început extinderea canalizării

Primăria Craiova a emis, miercuri, ordinul de începere a lucrărilor de extindere a reţelelor de apă şi canalizare ale municipiului.
Lucrările fac parte din masterplanul de apă şi canalizare al Craiovei, care vizează trei obiective. În primul rând, e vorba de reabilitarea a circa 34,5 km din reţeaua de distribuţie a apei potabile din Craiova, ocazie cu care vor fi branşate la apă potabilă 3.938 de gospodării din municipiu. Al doilea obiectiv îl reprezintă reabilitarea şi, mai ales, extinderea reţelei de canalizare în cartierul Romaneşti, unde vor fi conectate la reţea 2.494 de imobile care în prezent au toaleta în spatele curţii. Al treilea şi cel mai important obiectiv vizează extinderea şi reabilitarea canalizării din zona de nord a Craiovei, în principal în cartierul Bariera Vâlcii, unde vor fi conectate la canalizare 4.352 de gospodării.
Licitaţia pentru realizarea acestor lucrări a fost câştigată de asocierea dintre TMUCB Bucureşti – Sucursala Craiova şi MITLIV EXIM Craiova. Lucrările se ridică la valoarea de 59,23 milioane de lei (592,3 miliarde de lei vechi), plus TVA. Finanţarea este asigurată în proporţie de 77,3% din fonduri europene, 11,8% de la bugetul de stat, 1,8% din bugetul local şi 9,1% dintr-un credit contractat de Compania de Apă „Oltenia“.
„Circa 30% din contract reprezintă lucrările de alimentare cu apă, iar restul înseamnă canalizare în toate zonele vizate de masterplan. Aproximativ 105 km de conducte vor fi montate în cei doi ani de contract în cadrul acestui masterplan“, a explicat Adrian Dumitru, director în cadrul TMUCB Bucureşti – Sucursala Craiova.
„Lucrările vor începe din Bariera Vâlcii, pentru că urmează să procedăm la reabilitarea străzii Toamnei, tot cu fonduri europene, imediat după ce se finalizează reţeaua de apă şi canalizare“, a menţionat primarul Craiovei.
Durata lucrărilor din cadrul masterplanului de apă şi canalizare al Craiovei este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS