12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCei doi arşi din Cărbuneşti, între viaţă şi moarte

Cei doi arşi din Cărbuneşti, între viaţă şi moarte

Cele două persoane rănite în explozia de marţi dimineaţă de la Târgu Cărbuneşti, internate de urgenţă la Spitalul de Arşi din Capitală, se află în stare foarte gravă. Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, doctorul Călin Ciontu, a precizat pentru presa centrală că şansele celor doi de supravieţuire sunt mici. „Au arsuri pe 90%, respectiv 80% din suprafaţa corpului şi la nivelul căilor respiratorii superioare. Sunt intubaţi, la Terapie intensivă. Prognosticul medicilor este rezervat”, a mai spus doctorul Călin Ciontu. Cadrele medicale au lăsat să se înţeleagă faptul că, în ciuda multiplelor intervenţii de specialitate care au fost realizate în cazul celor doi soţi de către cadrele medicale, numai o minune i-ar putea salva.

Colectă publică

Soţii Elena şi George Bâţu au fost victimele unei explozii puternice cauzate de acumularea de gaze în bucătăria apartamentului situat în blocul 23 de pe strada Trandafirilor din Târgu Cărbuneşti. Potrivit SC Distrigaz Reţele, explozia a fost cauzată de unele neconformităţi ale instalaţiei de utilizare a gazelor naturale găsită în apartament. Incendiul a distrus atât locuinţa familiei Bâţu, cât şi pe cele ale unor vecini. Primăria Târgu Cărbuneşti a deschis o colectă publică în oraş, solicitând sprijinul financiar al cetăţenilor pentru ajutorarea familiei greu încercate.
În acest sens, în principalele zone din oraş au fost lipite afişe prin care se solicită sprijinul oamenilor din Târgu Cărbuneşti. Pe lângă sume de bani, binevoitorii mai pot dona şi bunuri, întrucât explozia şi incendiul care a urmat au distrus complet apartamentul şi munca de o viaţă a familiei Bâţu.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS