16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMedicul Anuşca, arestat

Medicul Anuşca, arestat

Medicul ortoped Dan-Nelu Anuşca, angajat al Spitalului de Urgenţă Craiova şi conferenţiar la Universitatea de Medicină şi Farmacie, a fost arestat pentru 20 de zile ieri, la propunerea procurorilor doljeni, care l-au prins în flagrant în timp ce primea mită pentru o intervenţie chirurgicală

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au explicat că cercetările în acest caz au început luni, după ce o pacientă a doctorului Dan-Nelu Anuşca şi sora ei au formulat un denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, în care spuneau că medicul le-a cerut 2.000 de lei pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale de specialitate. Pacienta a explicat că i-a putut da doctorului numai 800 de lei din suma cerută, motiv pentru care acesta a precizat că suma este mică şi nu acoperă intervenţia chirurgicală, condiţionând astfel actul medical de primirea banilor.
Marţi, în baza denunţului femeilor, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofiţerii Anticorupţie şi SRI, au organizat un flagrant în Spitalul de Urgenţă Craiova. Sora pacientei a primit de la procurori 1.200 de lei, bani care fuseseră marcaţi criminalistic, şi s-a prezentat la cabinetul medicului Anuşca de la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i-a dat diferenţa de bani pentru operaţie. După ce medicul a primit banii, au intervenit anchetatorii, care l-au ridicat şi dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru a fi audiat de procurorul de caz. În aceeaşi zi, procurorii doljeni au dispus în baza unei ordonanţe reţinerea medicului Anuşca pentru 24 de ore, după care l-au trimis în arestul IPJ Dolj. Ieri-dimineaţă, ortopedul Dan-Nelu Anuşca a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, iar, în jurul orei 15.00, instanţa a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile „începând cu data încarcerării“. Asta, pentru că ordonanţa de reţinere emisă de procuror a expirat la ora 11.00, iar medicul Anuşca a plecat de la Tribunalul Dolj înainte ca judecătorii să ia o decizie privind arestarea sa.
După emiterea mandatului, în jurul orei 16.00, Dan-Nelu Anuşca a fost ridicat de poliţiştii craioveni şi dus în arestul IPJ Dolj, situat pe strada Amaradia din localitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS