5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLista lui Pavelescu şi anveloparea

Lista lui Pavelescu şi anveloparea

În data de 11 octombrie, GdS a scris despre o familie de pensionari din Craioviţa Nouă, care se plângea că a fost înşelată de Marius Pavelescu, reprezentantul firmelor SC Gimar Conrep SRL şi SC Gimar Renata Conrep SRL. Bătrânii încheiaseră cu respectivul un contract în scopul termoizolării locuinţei, plătiseră o mare parte din costuri în avans, dar au rămas şi cu banii daţi, şi fără locuinţă anvelopată, deoarece constructorul s-a făcut nevăzut. Iar lista craiovenilor care se consideră înşelaţi de acesta este mult mai mare.
Alţi nouă craioveni ne-au sesizat că se găsesc în aceeaşi situaţie, iar dorinţa lor este ca înşelătoria, ale cărei victime sunt, să fie făcută publică pentru ca în felul acesta să nu mai fie prejudiciaţi şi alţi proprietari.
Proprietarii care susţin că au fost minţiţi şi înşelaţi de Marius Pavelescu sunt: Florin Budulan și Ion Chisa din cartierul Calea Bucureşti, Alin Mirea din Valea Roşie, Dinu Nicolae, Ungureanu Constantin şi Adrian Prodileanu din Rovine, Ecaterina Dobre, Cornelia Purcărin şi Tarsiţa Grigorie din blocul 15, strada Constantin Lecca. Cu toţii i-au dat bani lui Pavelescu, în speranţa că îşi vor anvelopa locuinţa şi vor scăpa de cheltuielile suplimentare la încălzire. Modul de operare al constructorului este acelaşi în cazul tuturor. Dacă era abordat pentru o lucrare, făcea rapid nişte măsurători şi nişte calcule, după care cerea o parte din bani, „ca să pună schela pe bloc“. Ulterior se încheiau şi contracte de execuţie termosistem şi se dădea un deviz şi o chitanţă. Cât de valabile erau acestea, cei păgubiţi nu ştiu să spună, fiindcă multe dintre aceste acte fie nu au ştampilă, fie nu au număr de înregistrare, fie sunt incomplete sau nesemnate de către executantul lucrării.

Banii înainte

Florin Budulan, din Calea Bucureşti, l-a contactat pe Marius Pavelescu la data de 6.10.2011, pentru anveloparea apartamentului său şi a celui vecin. „L-am văzut că lucra la blocul învecinat. Am zis că sunt şi eu interesat, a venit, s-a uitat, am stabilit costurile, suma de 2.950 de lei de apartament, dar Pavelescu ne-a condiţionat să dăm avans 1.500 de lei. Am dat banii şi ne-a spus că a doua zi pune schela, dar noaptea a luat schela de pe blocul vecin şi a dispărut. Şi eu, şi vecinul meu, Ion Chisa, am rămas cu banii daţi. L-am tot căutat, l-am sunat, ne-a minţit că vine, că vine, şi nici până azi nu ne-a făcut lucrarea şi nici nu ne-a returnat banii. E un şarlatan. Eu chiar am făcut plângere la Parchet“, a povestit unul dintre păgubiţi, Florin Budulan.
Înşelat se consideră şi Alin Mirea, din cartierul Valea Roşie. „Eu l-am găsit în ziar, era prin septembrie 2011. Mi-a zis că preţul este 2.700 de lei. I-am dat la început 500 de lei, şi 1.500 când a pus schela. A trecut noiembrie, decembrie şi el nu a mai venit. A lăsat schela pe bloc. Mi-am dat seama că nu este serios, dar… Nu are scrupule. Am făcut un contract şi nu voia să pună ştampila pe el. Anul ăsta i-am dat schela jos, că îmi tot ziceau vecinii. Tot el s-a dus la poliţie, că eu trebuia să răspund de schelele lui. Eu nu vreau decât să-mi restituie banii“, a declarat Alin Mirea.

Nici de schelă nu-i mai pasă

În blocul C 35, numărul celor înşelaţi este mai mare: Nicolae Dinu, Adrian Prodileanu, Constantin Ungureanu. Un al patrulea locatar, Sabin Văduva, spre norocul lui nu a ajuns cu banii la timp. „Noi l-am văzut că lucrează la blocul vecin şi l-am contactat. Patronul, Pavelescu, ne-a lăsat numărul de telefon şi noi l-am contactat prin octombrie 2011. Am convenit să facem lucrarea şi să perfectăm nişte acte. Nu am discutat de autorizaţie, de avize pentru lucrări. Dimpotrivă, ne-a spus că merge aşa, că nici la blocul vecin nu a lucrat cu autorizaţie. Ne aflam în locuinţa unuia dintre vecini, Văduva, şi acesta chiar îl ştia. Am convenit să plătim prima tranşă, 500 de lei, din costul total de 1.500 de lei. După ce a pus schela pe partea cu băile, a mai cerut 1.000 de lei pentru materiale. Familia Ungureanu a transmis banii prin virament bancar, fiind plecată în Italia. Până la data de 27.10.2011 a făcut parţial izolaţia pe tronsonul cu băile, după care a dispărut. Nici măcar nu încheiase un contract cu noi. A dispărut până în ianuarie 2012, a lăsat schela montată, şi nu discuta cu noi decât prin e-mail-uri sau SMS-uri. La începutul lunii februarie 2012 a venit să încheie nişte contracte şi să ne aducă documente fiscale pe sumele încasate, iar în aprilie a venit să-şi ridice schelele. Atunci i-am cerut să finalizeze lucrarea sau să ne restituie banii. Acest lucru nu s-a întâmplat. Am fost înşelaţi. Eu am fost dată în judecată pe motiv că nu îmi iau autorizaţie, dar din 2011 până la acest moment nu mi-a spus un cuvânt despre autorizaţie“, s-a plâns Tudora Dinu, soția lui Nicolae Dinu.

Fără scrupule

Proprietarii din blocul 15 situat pe strada Constantin Lecca sunt într-o situaţie şi mai grea. Cu toţii sunt persoane vârstnice, trecute de 75 de ani, pe care Marius Pavelescu le-a dus de nas fără nici o jenă. „O vecină de-a mea a găsit firma pe internet. L-am sunat pe acest Marius Pavelescu, a venit, a măsurat şi a spus că ne costă 1.260 de lei. I-am dat 600 de lei, deşi eu am o pensie de 750 de lei. Asta s-a întâmplat în septembrie 2011. Nici până azi nu ne-a terminat lucrarea, iar pe 2 iulie a ridicat schela. Noi suntem toţi vârstnici, de 80, 90 de ani. Îl sunăm şi ne minte. Eu, personal, l-am implorat să vină să ne termine lucrarea. Avem chitanţele astea şi devizele, cred că sunt false. Am fost furaţi şi nu ştim ce să mai facem“, a spus Ecaterina Dobre.

Călău sau victimă?

Marius Pavelescu are câte un răspuns pentru fiecare. Numai că în viziunea lui tot proprietarii sunt de vină. „Ştiţi că nu au autorizaţie?! Eu până acum am lucrat, că era celălalt primar şi ne lăsa, dar acum nu se mai poate. Ei nu au văzut acolo, în contract, că au obligaţia să îmi pună la dispoziţie documentaţia necesară stabilirii soluţiei tehnice? Mi-au făcut tot felul de probleme. Pe Dinu am dat-o în judecată să intre în legalitate. Mirea mi-a stricat schela, ştiţi ce scumpă este?! Mi-au făcut tot felul de probleme, au făcut sesizări şi m-au amendat cei de la Disciplina în Construcţii. Am şantierele sistate. Eu vreau să le fac lucrările. Am motivele mele dacă nu răspund la telefon“, a spus Pavelescu.
Din discuţiile purtate telefonic cu acesta, pentru că a refuzat orice întâlnire, a rezultat că el se consideră victima celor care i-au dat banii în avans. Se pare că Marius Pavelescu i-a dus de nas până şi pe procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, unde şi-a turnat propriile victime.

Client cu state vechi în nereguli

În bazele de date ale Serviciului Disciplina în Construcţii din cadrul Primăriei Craiova şi ITM-ului, Marius Pavelescu şi firmele sale au state vechi în privinţa neregulilor şi amenzilor. „Marius Pavelescu, ca reprezentant al celor două firme de care faceţi vorbire, figurează la noi cu amenzi pe Legea 50/1991 în valoare 1.500 de lei, şi pe HCL 319/2009, modificată prin 279/2011, amendă în valoare de 700 de lei“, a precizat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova. În registrele ITM Dolj, numărul amenzilor este mult mai mare și vizează tot felul de nereguli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS